1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sulasalmi, Rautalampi

Ounasvaaran tonteista vääntöä

Ounasvaaran tonttirakentamiseen liittyvistä esityksistä äänestettiin Rovaniemen kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina. Sekä lomaosakkeesta tehdyn valituksen vastine että Lapin urheiluopiston asuntolan maankäyttösopimus menivät läpi apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttilan esitysten mukaan.

Tästä tontista kiistassa on kyse. Kuva: YLE Marjukka Talvitie

Vastaesitysten tekijä, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Reijo Sulasalmi (sd.) näkee, että päätöksissä sidotaan kaupunginhallituksen käsiä.

Ensin käsiteltiin Ounasvaaralle kaavailtuihin lomaosakkeisiin liittyvää valitusasiaa. Kyseessä on kaupunginhallituksen vastine valitukselle, jonka Esa Tikkala on jättänyt heinäkuussa Rovaniemen hallinto-oikeuteen.

Rovaniemen apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila esitti, että kaupunginhallitus pyytäisi Rovaniemen hallinto-oikeutta hylkäämään Esa Tikkalan hallinto-oikeuteen jättämän valituksen.

Valituksessaan Tikkala on vaatinut, että Rovaniemen kaupungin elinkeinojaoksen päätös luovuttaa tontti Arctic Vision Oy:lle kumotaan Rovaniemen asemakaavan vastaisena.

Vastaesitys: harkintamahdollisuudet laajemmaksi

Vastineeseen tehtiin yksi vastaehdotus. Sulasalmi esitti muun muassa Minna Myöhäsen (vas.) kannattamana, että vastineen perustelutekstin viimeistä virkettä muutetaan.

Sulasalmi olisi halunnut poistaa mahdollisuuden muuttaa kaavaa poikkeamismenettelyllä, jos tontin käyttötarkoitusta joudutaan harkitsemaan uudelleen.

Sulasalmi näkee, että jos hallinto-oikeus hyväksyy poikkeamismenettelyn käytön, hanketta ei enää arvioitaisi samassa laajuudessa kuin nyt.

Asiasta äänestettiin Martti Anttilan esityksen hyväksi 8-7.

Sulasalmi ja Myöhänen sekä SDP:n Marjo Rundgren ja Anneli Kunnari jättivät eriävän mielipiteen päätöksestä.

Asuntolan rakennusehdoista äänestys

Lapin urheiluopiston maankäyttösopimusta Reijo Sulasalmi esitti muutettavaksi niin, että sen suurin sallittu kerroslukumäärä päätetään asemakaavamuutoksen yhteydessä. Minna Myöhänen kannatti esitystä.

Sulasalmi kertoo, että alueen kaavamuutos on vasta vireillä. Hänen mielestään on harvinaista, että maankäyttösopimus tehdään ennen asemakaava.

Apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttilan esitys, ja siten esityksen mukainen maankäyttösopimus, hyväksyttiin äänestyksen jälkeen luvuin 9-6 .