Rauma pullistelee viikonloppuna jalkapalloilevista rokkareista

Rockfutiksen SM-kisat pallotellaan tulevana viikonloppuna Raumalla. Perinteikkääseen tapahtumaan osallistuu 34 joukkuetta ja noin 800 futaajaa.

Rauma
Rockfutiksen SM-turnaus järjestettiin viime kesänä Hämeenlinnassa. Kuvassa mimmiliigalaisia pelitauolla.
Jalkapallojoukkue HC Ilotytöt

Vuonna 1987 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta. Perinteisten liiga- ja divarisarjojen ohella paremmuudesta kisataan myös 10 joukkueen mimmiliigassa.

Kisat ovat Raumalle suuri haaste ja kaupungin majoituskapasiteetti on ensi viikonloppuna totaalisesti käytössä. Rockfutiskisat ovat myös suuri voimannäyttö Rauman eri instanssien yhteistyökyvystä, sillä Rauma Bluesin ja Puistobluesin toimihenkilöistä ja heidän musiikillisista ystävistään koostuvan F.C.Blues -joukkueen ohella tapahtuman järjestelyissä ovat isolla panoksella mukana samanaikaisesti järjestettävän Blue Sea Film Festivalin organisaatio ja Rauman kaupunki. Iltaohjelman pitopaikan rokkareille on tarjonnut Rauman Lukko.

- Koko kisaruljanssin läpiviemisestä vastuussa oleva Rauman Pallo-Iirot on tehnyt aivan huikean määrän talkootyötä tapahtuman eteen. Rauman rockfutiskisojen yhteydessä voidaan puhua todellisesta urheilu- ja kulttuuriväen yhteistyöstä, toteaa järjestäjäjoukkue FC Bluesin joukkueenjohtaja Kai Engren.

Mimmit edustavat aitoa rockhenkeä

Rockfutiskisojen ottelut pelataan kahdella alueella. Äijänsuolla läpi viedään liiga- ja mitaliottelut, Otanlahdessa potkitaan divarin ja mimmiliigan alkusarjat ja sijoitusottelut.

- Molemmilla pelialueilla riittää nähtävää. Äijänsuolla futaavat Sami Hintsasen kaltaiset julkkisstarat sekä Tinke Peltomaan ja Jyrki Lumpeen kaltaiset jääkiekkoveteraanit. Otanlahden vetovalttina toimii mimmiliigan uskomaton tunnelma. Mimmiliiga jos joku edustaa rockfutiskarkeloissa tänä päivänä aitoa rockhenkeä kukkeimmillaan, Kai Engren mainostaa.

Lauantai-iltana Äijänsuo Areenalla toteutettavan rockfutisgaalan päälavalla esiintyy muun muassa suomibluesin kiistaton kuningatar Erja Lyytinen, viime vuonna Rauma Bluesissa soittanut teksasilainen Eve Monsees, sekä suomalaisen vientirockin pioneeribändi 22-Pistepirkko ainutlaatuisine undergroundsoundeineen.

Lähteet: YLE Satakunta / Mari Itkonen