1. yle.fi
  2. Uutiset

Jokioisille syötävä hedelmä- ja marjapuisto

MTT avasi tiistaina Jokioisille hedelmä- ja marjakasvipuiston. Puisto on jo toinen vanhoja kasveja esittelevä puisto Jokioisilla

Jokioinen
Pensasmustikoita poimitaan
Pensasmustikan marjat ovat suuria ja maukkaita, mutta eivät niin aromikkaita kuin tavallisen mustikan marjat.AP Graphics Bank

Ferrarian rinteeseen avatun puiston lisäksi Jokioisilla voi maistella luonnon antimia myös Venlan puutarhassa, Jokioisten kartanon liepeillä.

- Molemmat puistot ovat kasvigeenivaraohjelman perustamia puistoja, eli esittelevät keskenään erilaisia vanhoja suomalaisia kasvigeenivaroja tai joita Suomessa on jalostettu, kertoo Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkija Merja Hartikainen.

Reilun kahden hehtaarin kokoisen puiston vadelmiin, pensas-, varpu- ja kanadanmustikoihin tai vaikka kirsikoihin voi tutustua esimerkiksi kuntolenkin yhteydessä.

- Ferrarian puistossa voi verrata erilaisia mustaherukoita tai omenoita. Tosin omenantaimet ovat vielä niin pieniä, että niissä ei tänä vuonna vielä omenoita ole, mutta muutaman vuoden kuluttua se on mahdollista, Hartikainen toteaa.

Syötävää puistoa ovat rakentaneet Jokioisten kunta, Suomen kansallinen kasvigeenivaraohjelma ja MTT.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi