1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musikaalit

Rauman Kaupunginteatteri uskoo Lainahöyheniin

Rauman Kaupunginteatteri avaa syyskautensa Broadway -musikaali Lainahöyhenillä. 12. syyskuuta ensi-iltansa saava musikaali on teatterin historian mittavimpia produktioita.

Kuva: YLE / Lore Korpelainen

-Lavalla on yhtäaikaa parikymmentä henkilöä orkesterin kanssa. Se on aika paljon, kun koko henkilökuntamme on kooltaan yhtä suuri. Musikaalia varten meillä onkin vierailijoita, kuten tanssijoita, kertoo teatterinjohtaja Teemu Ojanne, jolle musikaalin ohjaus on samalla viimeinen ohjaustyö Rauman Kaupunginteatterin johtajana.

Ojanne sanoo olevansa tyytyväinen, että ohjelmistoon saatiin hyvä perinteinen musikaali, jota ei kuitenkaan ole loppuunesitetty näyttämöllä.

-Odotukset ovat tietenkin korkealla myös taloudellisesti. Danny -musikaali tavoitti yli 20 000 katsojaa, mikä oli ihan omaa luokkaansa, mutta jos yli 10 000 katsojan pääsemme, niin hyvä.

Keskiviikkona 26.8. klo 18 yleisö voi vapaasti tulla seuraamaan musikaalin harjoituksia teatterille.

Luolamies hauskuttaa

Rauman kaupunginteatterin syksyn toinen ensi-ilta on Ville Virtasen ohjaama Luolamies. Ron Beckerin Luolamies on tutkimusmatka parisuhteeseen ja Broadwaylla tätä yhden miehen showta on esitetty jo vuodesta 1995. Sitä on esitetty yli 30 maassa 15 kielellä. Raumalle sen ohjaa Ville Virtanen, joka on aiemmin ohjannut Luolamiehen Bulgariaan ja Ruotsin Tukholmaan. Pääosassa on Timo Julkunen. Ensi-ilta on 9.10.

Fantasiaseikkailua koko perheelle

Koko perheen fantasiaseikkailu Momo on syksyn viimeinen ensi-ilta. Kun Aikapankin Harmaat herrat huijaavat ihmiset ajansäästöön ja elämä käy yhä kiireisemmäksi, lähtee pörröpäinen Momo -tyttö selvittämään, mihin aikuisten aika on piilotettu. Olka Horilan ohjaaman Momon ensi-ilta on 7.11.

Teemu Ojanteesta Martti Talvela

Viitisen vuotta Raumalla viihtynyt Teemu Ojanne siirtyy vuodenvaihteen jälkeen Savonlinnaan näyttelemään Martti Talvelaa. Sen jälkeen maailma on vielä auki.

-Jätän jälkeeni mielestäni aiempaa toimivamman ja kehityskelpoisen teatterin, Ojanne summaa.

Ojannetta seuraa teatterinjohtajana ensi vuoden alusta työnsä aloittava Kirsi-Kaisa Sinisalo.