Nuorta energiaa Kotkan kaupunginteatterissa

Kotkan kaupunginteatterissa nähdään tänä syksynä uusia tuoreita kasvoja, kun Anna Lipponen, Teemu Koskinen ja Kaisa Leppänen pääsevät näyttämään osaamistaan.

Kotkan kaupunginteatteri
Kotkan Kaupunginteatterin uudet näyttelijät
Uudet näyttelijät Kaisa Leppänen, Teemu Koskinen ja Anna LipponenYLE / Raine Martikainen

Kotkan kaupunginteatterin näyttelijäkaarti uudistui alkavan näytäntökauden alla. Vanhoista tutuista takaisin Lahdesta muutaman vuoden virkavapaalta palasi Jarmo Tulonen ja vuoden poissaolon jälkeen remmissä on jälleen Kalle Pylvänäinen. Aivan uusiakin kasvoja nähdään tulevissa produktioissa.

Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlaitokselta tänä keväänä valmistuneet kurssikaverukset Anna Lipponen ja Teemu Koskinen, sekä Teatterikorkeakoulusta myös tänä keväänä valmistunut Kaisa Leppänen pääsevät näyttämään osaamistaan.

Ammatillista monipuolisuutta korostetaan jo teatterikoulussa. Anna Lipponen on harrastanut tanssia jo vuosikaudet ja työstänyt mm. Edit Piaf -lauluillan.

- Mä olen tanssinut flamencoa jo monta vuotta ja tehnyt tanssiteatteria. Tuore rooli My Fair Lady -musikaalin Elizana on osoittanut jo sen, että pelkällä näyttelemisellä ei pärjää, vaan on oltava myös laulu- ja tanssitaitoinen, sanoo Anna Lipponen

Odotukset korkealla

Lipponen on ehtinyt olla kiinnityksellä Lappeenrannassa ja Vaasassa, mutta Teemu Koskiselle pesti Kotkan kaupunginteatterissa on ensimmäinen koulun jälkeen. Koskinen teki työharjoittelun Tampereen Työväenteatterissa.

- Odotan ammatillisesti tältä kiinnitykseltä paljon. Haluaisin näyttelijänä oppia uusiutumaan ja käyttämään erilaisia työtapoja, ettei katsojille jää mieleen, että Teemu Koskinen vaan näyttelee, listaa Koskinen tavoitteitaan.

Lipposen debyytti Kotkassa on musikaali My Fair Ladyn Eliza ja Koskinen pääsee ensin paikkaamaan Kuin ensimmäistä päivää -näytelmän roolia ja sen jälkeen harjoituslistalla on Anna Ojasen ohjaama Rakkausjuttu, jonka ensi-ilta on marraskuun lopulla Naapuri-näyttämöllä.

Uusien vastavalmistuvien näyttelijöiden sulautuminen "vanhojen konkareiden" sekaan on molempien mielestä hedelmällistä ja mielenkiintoista.

- Koulussa on tehty produktioita vain samanikäisten kanssa ja nyt on mahdollisuus tehdä töitä ainakin pari vuotta kokeneiden ammattilaisten kanssa ja saada heiltä oppia. Toisaalta meidän tehtävä on tuoda taloon tuoretta energiaa, hehkuttaa Koskinen

Lähteet: YLE/Kymenlaakso