1. yle.fi
  2. Uutiset

Pikku Kakkosen puisto saa suoja-aidan

Tampereen suosittu Pikku Kakkosen leikkipuisto aiotaan suojata huolellisesti Hämpin Parkin rakennustöiden ajaksi. Yhteinen näkemys vahvistui Kaupunkiympäristön kehittämisyksikön, rakennuttajan ja urakoitsijoiden yhteisessä neuvottelussa tiistaina.

Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen puisto.
YLE / Petri Aaltonen

Meluilmoitus maanalaisen pysäköintilaitoksen ja ajotunneleiden louhinta-, paalutus- ja rakennustöistä on parhaillaan nähtävillä. Työt alkavat syyskuun alussa.

Kaupunginpuutarhuri Timo Koski kertoo, että puisto pidetään toiminnassa myös P-Hämpin rakennustöiden aikana. Haittojen minimointi on otettava vakavasti, Koski toteaa.

- Me edellytämme, että Pikku Kakkosen leikkipuisto pysyy toiminnassa vaikka Hämpin Parkin rakennustyötä tehdäänkin. Rakentaja aikoo tehdä kunnolliset suoja-aidat, jotta välitön pöly, melu ja liikenne saataisiin pysymään työmaan puolella.

Kosken mukaan turvallisuudesta ei tingitä.

- Puisto sinänsä on turvallinen. Leikkipaikka on aidattu, ja lapset pysyvät aidan takana. Mahdollisesti teemme jotain muutoksia leikkipaikkaankin. Leikkivälineet ovat vähän kuluneet ja ehkä aitaakin joudutaan uusimaan, mutta sitä suunnittelutyötä ei ole vielä aloitettu.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi