Metso aikoo irtisanoa ja lomauttaa

Metso aloittaa henkilöstövähennyksiä ja lomautuksia koskevat yt-neuvottelut. 1400 työntekijää koskevien neuvotteluiden arvioidaan johtavan noin 120-160 vakituisen työsuhteen päättymiseen.

talous
Metso-yhtiön julkisivu.
Yle

Neuvottelut koskevat Metson Automaatio-liiketoimintalinjan Suomen toimintoja, muun muassa henkilöstöä teollisuusventtiileitä valmistavaa liiketoimintayksikköä sekä automaatio-liiketoimintalinjan hallinto- ja tukitoimintoja. Prosessiautomaatiojärjestelmät -liiketoimintayksikössä neuvottelut koskevat pääasiassa paperi- ja selluteollisuustoiminnon henkilöstöä eri puolilla Suomea.

Irtisanomisten lisäksi neuvotellaan lomautuksista, joiden arvioidaan koskevan 90–150 henkilöä.

Vähennystarpeen ensisijainen syy on yhtiön mukaan paperi- ja selluteollisuuden rakennemuutoksesta johtuva kysynnän väheneminen sekä energiateollisuusasiakkaiden investointien viivästyminen maailmanlaajuisen talouskriisin vuoksi.

Toimintoja sopeutetaan vastaamaan vähentynyttä kysyntää myös määräaikaisen ja vuokratyövoiman käyttöä vähentämällä. Sopeuttamistoimien kohdistumista eri henkilöstöryhmiin tarkennetaan neuvottelujen kuluessa.

Lähteet: YLE Uutiset