West Side Storyn isä lyttäsi sairastelevat näyttelijänsä

Broadway-näytelmä West Side Story on kärsinyt niin monista sairauspoissaoloista, että musikaalin kirjoittaja Arthur Laurents antoi koko näyttelijäköörille varoituksen. Tuottajien mukaan New Yorkin nuoret teatteriammattilaiset eivät tunne perinteistä työmoraalia.

kulttuuri

Manhattanilla henkiin herätetty West Side Story on noin kymmenen miljoonan euron produktio. Sanomalehti New York Post kertoo, että musikaalia kiusaavat näyttelijöiden, myös pääroolien esittäjien, toistuvat loukkaantumiset, sairastumiset ja ääniongelmat.

Tuottajien mukaan kyseinen näytelmä on aina ollut näyttelijöille haastava ja kaikista varokeinoista huolimatta loukkaantumisriski on tavallista korkeampi. Samalla tuottajat kuitenkin epäilevat, että todellisten loukkaantumisien ohella sairauspäiviä pidetään rankan juhlimisen seurauksena.

91-vuotias Arthur Laurents, alkuperäismusikaalin käsikirjoittaja ja uuden version ohjaaja, piti viime viikolla esiintyjille puhuttelun. New York Postin mukaan legendaarinen teatterintekijä käski kylmään sävyyn näyttelijöitä ryhdistäytymään tai etsimään muita töitä.

Menneinä vuosikymmeninä näytösten väliin jättäminen oli lähes mahdoton ajatus. Nyt parikymppisten näyttelijöiden työmoraali on löyhempi, ja he ovat kiinnostuneet enemmän sijaisnäyttelijöiden määrästä, tuottajat väittävät.

Lähteet: YLE Uutiset