Konserttilippujen pitkät varausajat kismittävät

Konserttilippujen varausajat ovat pidentyneet. Etenkin megaluokan tähtien keikoille lippu täytyy nykyisin varata jo yli puoli vuotta aiemmin itse esiintymistä. Konsertteihin ennakointi näin pitkällä aikavälillä on harmittanut joitakin kuluttajia.

viihde
Huopiin kääriytyneitä Madonnan konserttilippujen jonottajia Turussa
Madonnan kesäkeikan lippuja jonotettiin Turussa jo talvella huopiin kääriytyneinä.YLE / Simo Kymäläinen

Pääsyliput suuren mittakaanvan konsertteihin tulevat myyntiin usein jo kuukausia aikaisemmin. Tapahtumien järjestäjät perustelevat ilmiötä myynnin varmistamisella.

- Artistit haluavat nykyisin varmistaa kiertueohjelmansa hyvissä ajoin ja silloin myös liput täytyy laittaa myyntiin aikaisin. Näin tiedetään, tuleeko yleisö ylipäätään katsomaan, sanoo tapahtumajärjestäjä Eastwayn tiedotuspäällikkö Tomi Lindblom.

Yleisölle pääsylippuun sijoittaminen voi olla riski, sillä monikaan ei tiedä puolen vuoden päästä olevista menoistaan.

- Se riski on vaan otettava. Onneksi nykyään omaa lippuaan voi myydä eteenpäin huutokauppasivustoilla tai kaverilleen. Lipun voi vaikkapa myös lahjottaa, sanoo Tomi Lindblom Eastwaysta.

Vaikka pitkän tähtäimen tapahtumaennakointi voi joskus kismittääkin, löytyy nykyisestä lipunmyyntitilanteesta jotain positiivistakin.

- Täytyy huomioida se, että lippuja ei voida ostaa niin suuria määriä etukäteen. Tämän takia ei pystytä tekemään trokausta tai muuta kauppaa, arvioi toimihenkilö Päivi Segbe Lippupalvelusta.

Konserttien lisäksi lippuja joutuu nykyisin varaamaan kuukausia aiemmin myös moniin teatteriesityksiin.

Lähteet: YLE Uutiset / Jussi Mankkinen