1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kommentoijat haluavat erilliset mönkijäreitit mönkijöille

Mönkijöiden kasvava suosio on torstaina puhuttanut YLE Uutisten lukijoita. Mönkijöiden maastoon jättämistä jäljistä kommentoijat eivät ole yhtä mieltä, mutta erillisiä mönkijäreittejä sen sijaan kannatetaan.

Kotimaan uutiset

Metsähallitus kertoo saavansa yhä enemmän valituksia luvattomasta mönkijällä ajosta. Talousmetsien lisäksi maastoa on turmeltunut jopa luonnonsuojelualueilla. Nyt suunnitteilla on erityisiä reittejä mönkijöille, jotta ympäristöhaitat saataisiin keskitettyä yhdelle uralle.

YLE Uutisten lukijat ovat ottaneet tiukasti kantaa asiaan. Osa kommentoijista vastustaa mönkijöitä kovasti: "Kaikenlainen tarpeeton ja tuhoisa maastoajelu moottoriajoneuvoilla tulisi lailla kieltää. Moottoriajoneuvot eivät kuulu luontoon", kirjoittaa nimimerkki Älä riko luonnon rauhaa.

Työssään mönkijöitä käyttävien mukaan ne ovat työkoneita. "Minulle mönkijä on työkone, jonka mukana kulkee sahat ja muut varusteet, sekä puukuormat peräkärryllä", sanoo nimimerkki Yosemite.

Mönkijöiden jättämistä jäljistä kommentoijat kiistelevät. Jonkun mielestä mönkijät jättävät vähemmän jälkiä kuin jalkaisin liikkuvat, toinen vertaa jälkiä ihmisten ja eläinten jättämiin, kun taas kolmas näkee mönkijöiden runtelevan maastoa pahasti.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi