Kauan odotettu Sipoon jäähalli valmistuu viimein

Hallin rakentaminen on ollut monivaiheinen prosessi, joka on pitänyt sisällään muun muassa useita valituksia, oikeudenkäyntejä ja jopa poliisitutkintapyynnön.

Sipoo
Sipoon jäähalli jään pinnasta
YLE

Sipoon jäähalli on viimeistelyjä vaille valmis. Vaikka halli avautuu harrastajien käyttöön vasta syyskuun alussa on lähes kaikki vuorot jo myyty loppuun. Sipoon jäähalliyhtiöstä kerrotaan, että hallin vuorot myytiin todellä nopeasti, sillä jään tarve alueella on valtava. Jäljellä on enää sunnuntain aamuvuoro ja pari hyvin myöhäistä iltavuoroa.

Jäähalli tuo ulkopaikkakuntalaiset Sipooseen

Koululaisten ja kuntalaisten ohella jäähallia tulevat käyttämään paljon myös muun muassa Keravan, Tuusulan ja Järvenpään urheiluseurat.

Ennen jäähallin valmistumista Sipoosta kuljetettiin nuoria muille paikkakunnille harrastuksiin, nyt tilanne on kääntymässä toisinpäin.

Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Seppänen (Yhteinen Sipoomme -ryhmä) uskoo tällä olevan piristävä vaikutus myös sipoolaiseen ja nikkiläläiseen liike-elämään. "Vanhemmat tuovat muksun tänne pelaamaan ja sillä aikaa käyvät ehkä paikallisissa liikkeissä ostoksilla" Seppänen ennustaa.

Potkua paikalliseen jääurheiluun

Uuden jäähallin toivotaan piristävän myös sipoolaista jääurheilua. Tällä hetkellä Sipoon Wolf -urheiluseurassa on vain yksi jääkiekkojoukkue ja parikymmentä aktiivia, kun aiemmin joukkueita oli toistakymmentä ja aktiiveja yli 200.

Väestömäärän kasvun ja uuden jäähallin myötä aktiivien määrän uskotaan nyt jopa tuplaantuvan menneistä vuosista. Samalla jääkiekon ohelle toivotaan saatavan myös muunlaista jääurheilua.

Sipoon Wolf ry:n puheenjohtaja Christer Silén kertoo, että lokakuussa alkaa luistelu- ja jääkiekkokoulu, jolla yritetään saada aktiiveja mukaan sekä jääkiekkoon, että ringetteen ja mahdollisesti myös taitoluisteluun. Silén toivoo, että näin saataisiin rakennettua uusi Sipoon Wolf aina 6-7-vuotiaista ylöspäin.

Halli avautuu syyskuun alussa

Perjantaina 21. elokuuta upouudessa jäähallissa pelataan avausottelu, jossa kohtaavat Jokerit ja TPS. Varsinaiseen harrastustoimintakäyttöön halli avautuu syyskuun alussa.

Sipoon Wolf ry:n puheenjohtaja Crister Silén kuitenkin kertoo, että hallissa on toimintaa jo heti pelin jälkeisellä viikolla, sillä monet seurat ovat toivoneet voivansa harjoitella hallissa jo ennen syyskuuta.

Hallin virallisia avajaisia juhlittaneen lokakuussa.

Lähteet: YLE Helsinki