Bauhaus vähentää 10-15 työntekijää Oulussa

Bauhaus aikoo vähentää väkeä Oulussa. Neuvottelut eivät koske muiden tavaratalojen henkilökuntaa.Ouluun Bauhaus tuli viime syksynä.

Bauhaus
YLE

Tavarataloketju Bauhaus on aloittanut pelkästään Oulun tavarataloa koskevat YT-neuvottelut. Talousjohtaja Ansu Saarelan mukaan alustavien arvioiden mukaan vähennystarve noin sadasta työntekijästä on 10:stä 15:een.

- En voi vielä kertoa, tarkoittavatko henkilöstöjärjestelyt irtisanomisia, lomautuksia vai osa-aikaistamisia, sanoo Saarela.

YT-neuvottelujen taustalla on Oulun alueen raju kilpailu rautakauppa-alalla ja haasteellinen markkinatilanne.

- Neuvottelujen tarkoituksena on tehostaa toimintaa Oulun tavaratalossamme. Näin varmistamme tuloksellisen toiminnan myös tulevaisuudessa, linjaa Saarela.

Bauhaus aloitti Oulussa vajaa vuosi sitten 15.11.2008. Saarelan mukaan Oulu ei ole ollut pettymys ja tulevaisuudessa panostetaan Oulun tavarataloon ja markkinointiin.

Bauhaus on vuonna 1960 perustettu, yksityinen, saksalainen tavarataloketju, jolla on noin 200 tavarataloa 14 Euroopan maassa. Suomessa vuodesta 2001 toimineella Bauhausilla on tavaratalot Vantaalla, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Yritys työllistää Suomessa yli 600 henkilöä ja sen myynti oli 132 miljoonaa euroa vuonna 2008.

Lähteet: YLE Oulu