1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kenestä kukansidonnan SM-mestari?

Porin Hanhiluodossa viikonloppuna järjestettävien PihaElämään 2009 -puutarhamessujen ohjelmassa on muun muassa kukkasidonnan SM-kilpailut. Näin kovan tason kukka-alan kilpailuja ei ennen ole Porissa nähty.

kulttuuri
Satakunnan Puutarhaseuran puheenjohtaja Pirjetta Sipiläinen-Salo odottaa innolla viikonlopun puutarhamessuja.
Satakunnan Puutarhaseuran puheenjohtaja Pirjetta Sipiläinen-Salo odottaa innolla viikonlopun puutarhamessuja.YLE / Tytti Rintanen

Satakunnan Puutarhaseura ry täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja juhlistaa pyöreitä vuosiaan järjestämällä PihaElämään 2009 -puutarhamessut. Messujen teemana on pihan ja puutarhan sisustus.

- Messuilta voi hakea tuoreita ja mielikuvituksellisia ideoita oman puutarhan ja pihan piristämiseen, mainostaa Satakunnan Puutarhaseuran puheenjohtaja Pirjetta Sipiläinen-Salo.

PihaElämään 2009 -messuilla pääsee äänestämään kauneinta kasvi-istutusta, seuraamaan huipputason kukkasidontaa ja kuulemaan luentoja monenmoisista puutarha-asioista.

Suomen sidontamestarit kilpasilla

Lauantaina Porissa nähdään kymmenen kukkasidonnan huippua kilpailemassa suomenmestarin tittelistä. Luvassa on erityisen tiukka kilpailu, sillä mukana on neljä aikaisemmin SM-kultaa voittanutta kukkataiteilijaa.

- Varmasti kisa tulee olemaan jännittävä, onhan kyseessä Suomen kukkasidonnan huippujen taisto. Kilpailussa tehdään kolme työtä paikan päällä: morsiuskimppu, sekä kaksi yllätyssidontatyötä, kertoo Suomen Kukkakauppiasliiton puheenjohtaja ja kuusinkertainen kukkasidonnan suomenmestari Jouni Seppänen.

Lähteet: YLE Satakunta / Tytti Rintanen

Lue seuraavaksi