Kotieläinten vetovoima houkutteli lomalaisia

Kotieläinpuistot houkuttelivat kesänviettäjiä. Hämeessä on kymmenkunta kotieläinpuistoa ja -pihaa, joiden kävijämäärät ovat nousseet etenkin hyvän kesäsään ansiosta.

kotieläimet
Sika Kiviniityn kotieläinpuistossa Mohijärvellä.
YLE / Antti Eintola

Mouhijärvellä luotetaan perinteisten kotieläinten lisäksi erikoisuuksien ja puuhapaikkojen vetovoimaan.

Kiviniityn kotieläinpuiston kesä on ollut vilkas. Toiminta aloitettiin 12 vuotta sitten maatalon eläimillä. Nyt aitauksissa asustaa muun muassa vanhoja sirkuseläimiä. Kangasalalainen Neea Vilenius näki Mouhijärvellä monenlaisia kaakattajia ja röhkijöitä.

- Kalkkunoita, bambeja, lehmiä jotka muistuttavat biisoneita, possuja, ja sitten hevosia ja riikinkukkoja, Neea Vilenius listaa.

Sää vaikuttaa kävijämääriin

Kotieläinpuisto työllistää kesäaikaan viisi henkilöä. Yrittäjäpariskunnan puisto työllistää ympäri vuoden, sillä yli 200:ssa eläimessä riittää hoidettavaa.

Yrittäjä Sirkka Leino uskoo, että 15 000 kävijän raja rikkoontuu tänä kesänä. Heinäkuussa kävijöitä on ollut kolmannes viime vuotta enemmän.

- Kyllähän sää vaikuttaa tällaiseen, missä ulkona liikutaan. Hirveän hiljaisia päiviä on, jos sataa vettä. Mutta kyllä me yritämme markkinoida, ja internet on siihen tosi hyvä väline. Kyllä netin kautta meitä löydetään tosi mukavasti, Leino iloitsee.

Rauhallinen meininki sopii lapsiperheille

Suurin kävijäryhmä ovat lapsiperheet, mutta eläinvalikoima kiinnostaa myös aikuisasiakkaita. Kotieläinpuistojen valttikortti on kiireetön tunnelma.

- Monet perheet arvostavat varmaan sitä, että meillä on rauhallista ja sitä että lasten ei tarvitse seistä jonossa kohtuuttoman kauan ja odottaa esimerkiksi noihin ajopeleihin tai pomppulinnaan. Pääsee mukavasti tekemään kaikkea. Ja totta kai edullisempi hinta, Sirkka Leino pohtii.

Kotieläinpuiston rauhallinen meininki sopii myös perheenisälle, tuumii Juha Vilenius.

- Isän vatsa ja pää ei kestä sitä myllytystä, mitä siellä Särkänniemessä on, niin tämä on sellainen parempi vaihtoehto, Vilenius kuvailee.

Lähteet: YLE Tampere / Teija Valkeinen