Swazimaan kuningattaret hurjalla törsäysmatkalla

Swazimaan kuningattaria ei maailmantalouden taantuma sureta. Maa on yksi maailman köyhimmistä, mutta viisi kuningas Mswati III:n vaimoista törsäsi kahden viikon ostosreissullaan noin kuusi miljoonaa dollaria eli yli neljä miljoonaa euroa.

Ulkomaat

Naisten ostosreissu kattoi lähes kaikki maanosat, sillä kuningattaret panivat rahaa haisemaan Dubaissa, Italiassa, Ranskassa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa, kertoi eteläafrikkalainen Saturday Star -lehti lauantaina.

Etelä-Afrikassa majaansa pitävän Swazimaan opposition edustaja syytti kuuden miljoonan olleen vain taskurahaa, joka käytettiin lähinnä matka- ja hotellikuluihin.

Kuningas Mswati III:lla on yhteensä 13 vaimoa. Tällä ostosreissulla mukana heistä oli viisi. Jo viime vuonna kahdeksan muun kuningattaren vastaava ostoskierros herätti pienessä ja köyhässä Swazimaassa paheksuntaa. Maan bruttokansantuote henkeä kohti oli vuoden 2008 arvion mukaan 5 635 dollaria.

Forbes-lehden mukaan kuningas Mswati III:n henkilökohtainen omaisuus taas on noin 200 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Hän on maailman 15:ta rikkaimman monarkin joukossa.

Lähteet: DPA, YLE Uutiset