Teuva aikoo karsia kouluverkkoaan

Suunnitellut muutokset ovat mittavia. Koulujen vähentämisestä järjestetään tänään illansuussa keskustelutilaisuus. Valtuustolle asia tulee käsiteltäväksi viikon kuluttua.

Teuva
Teuvan yhteiskoulu.
Teuvan kunta

Teuva on karsimassa rajusti kouluverkkoaan vuoteen 2015 mennessä. Suunnitelmien mukaan viiden alakoulun oppilaat siirretään keskustan lähettyviltä koulukeskukseen, kun tilat saadaan peruskorjattua. Yhteiskoulun ja lukion oppilaat siirtyisivät tällöin korjattuihin lukiotiloihin. Kouluverkkosuunnitelma perustuu vähintään kolmiopettajaisiin kouluihin.

Oppilasennusteiden mukaan sivukylien kouluista myös Horo ja Nori loppuisivat, ja jäljelle jäisivät vain Perälän ja Äystön koulut. Kouluverkosta järjestetään Teuvan Orrelassa illansuussa keskustelutilaisuus. Sen jälkeen kunnanhallitus tekee suunnitelmasta ehdotuksen viikon kuluttua kokoontuvalle valtuustolle.

Lakkautuksilla haetaan yli puolen miljoonan vuotuisia säästöjä

Ensimmäisessä vaiheessa koulukeskukseen ollaan siirtämässä oppilaat tien toisella puolella sijaitsevalta Syreenin koululta ja erityiskoulu Sepän Ahjosta sekä kahden kilometrin päästä Komsin koulusta. Riipin ja Kauppilan kouluilta on keskustaan viitisen kilometriä.

Kouluverkon karsimisella tavoitellaan noin 600 000 euron vuotuisia käyttömenosäästöjä. Suunnitelman mukaan henkilökuntaa ei aiota irtisanoa, vaan se siirtyisi koulukeskukseen. Osa henkilöstöstä on myös eläköitymässä, jolloin viran täyttöä pohditaan erikseen.

Teuva hakee lähivuosina valtionosuutta koulukeskuksen remontointiin. Vs. sivistystoimenjohtaja Sinikka Rahkosen mukaan korjauskustannukset noussevat 10-15 miljoonan euron tienoille.

Lähteet: YLE Pohjanmaa