Matkailussa riittää ruodittavaa

Eteläsavolainen matkailu saa näinä päivinä korkeatasoista huomiota, kun kansainvälinen tieteellisen matkailututkimuksen järjestö IAEST pitää vuosittaista konferenssiaan Savonlinnassa.

matkailu
Jaakko Lehtonen
Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtosen mielestä Suomi on haastava brändi.YLE / Paavo Koponen

IAEST-järjestö on lajissaan maailman vanhin ja se pitää nyt vuosikokoustaan 59. kertaa. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kerta kun tapahtuma on Pohjoismaassa.

Teemana konferenssissa on muun muassa suomalainen matkailu markkinoiden haastajana. Tätä haastavaa brändiä - eli tavaramerkkiä - kokousväelle esitteli Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen. Suomea tarjotaan luotettavana, luovana ja kivana kohteena, josta löytyy positiivisia vastakohtia. Kehittämistä on nimen omaan lomamökkien laadussa ja järviluonnon ympärivuotisessa hyödyntämisessä. Palveluita ja matkailun infrastruktuuria pitää edelleen kohentaa.

IAEST:n kokoukseen osallistuu noin 50 tohtoritasoista tai muuta vanhempaa tutkijaa. Heille Etelä-Savo on esittäytynyt parhaimmillaan, kertoo matkailun liiketoiminnan professori Raija Komppula Joensuun yliopistosta. Olosuhteet, palvelut ja ympäristö ovat olleet kiitoksen arvoiset.

Lähteet: YLE Etelä-Savo