Arkkipiispa Paarma jää eläkkeelle

Suomen luterilaisen kirkon johtaja vaihtuu. Arkkipiispa Jukka Paarma on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ensi vuoden kesäkuussa. Hän jätti eroilmoituksensa Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin.

Kotimaa
Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle kesäkuun alusta. Seuraajan nimestä on jo kovaa vääntöä.
Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle kesäkuun alusta. Seuraajan nimestä on jo kovaa vääntöä.Mika Kanerva

Uusi arkkipiispa valitaan helmikuun 18. päivä järjestettävässä vaalissa. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta äänistä, järjestetään uusi äänestys kuukauden kuluttua.

Arkkipiispan vaalissa äänioikeus on Turun arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä hiippakuntavaltuuston ja seurakuntien maallikkovalitsijoilla. Lisäksi äänivaltaisia ovat Turun arkkihiippakunnan ja muista hiippakunnista kirkolliskokoukseen valitut pappis- ja maallikkoedustajat sekä muiden hiippakuntien hiippakuntavaltuustojen ja tuomiokapitulien jäsenet.

Uusi arkkipiispa vihitään virkaansa alustavan aikataulun mukaan 6. kesäkuuta 2010 Turun tuomiokirkossa.

Lähteet: YLE Uutiset