1. yle.fi
  2. Uutiset

Porin opiskelijat eivät kotia jonota

Porissa ei tarvitse jonottaa opiskelija-asuntoa. Opiskelija-asuntoja on riittävästi opiskelupaikkamäärään nähden. Jokunen vapaa asunto odottaa vieläkin vuokraajaansa.

opiskelija-asunnot
Porin yliopistokeskus sijaitsee Puuvillassa.
Tytti Rintanen / Yle

Porissa aloittavien uusien yliopisto-opiskelijoiden määrä on vakiintunut viime vuosina noin 300 opiskelijaan. Ammattikorkeakouluopiskelijoita Porissa aloittaa reilut 700. Opiskelija-asuntojen osalta tilanne on Porissa hyvä, sillä jonoja syntyy vain suosituimpiin kohteisiin.

- Parisenkymmentä opiskelijaa ei saanut meiltä asuntoa, mutta kyse on siitä, että nyt vapaana olevat asunnot eivät miellyttäneet hakijoita. Jonoja syntyy vain Hankkijan alueen asuntoihin, Porin YH-Asunnot OY:n isännöitsijä Timo Jylhäsaari kertoo.

Porissa opiskelija-asuntoja vuokraa Porin YH-asunnot ja lisäksi yksityiset vuokranantajat. YH-suntojen isännöimänä on noin 650 opiskelija-asuntoa ja noin 900 asuntopaikkaa, jotka sijaitsevat Pormestarinluodolla, Länsi-Porissa, Tiilimäellä ja keskustassa Hankkijan alueella. Vuokrattavat asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita. Yksiön hinta vaihtelee 300-500 euron välillä ja hintaan sisältyy vesi, sähkö ja internet.

Opiskelijan kokemuksella kämppiä löytyy

Turusta Poriin muuttanut Sofia Eriksson aloittaa opinnot kauppakorkeakoulussa ja löysi opiskelija-asuntonsa internetissä olleen ilmoituksen kautta.

- Sain todella kivan asunnon vain 700 metrin päästä yliopistolta. Hyväkuntoinen yksiö ja mukava vuokra, Sofia hymyilee.

Myös kauppakorkeaopinnot aloittava Teemu Vaahtio puolestaan on asunut 33 neliön yksiössään jo useamman vuoden.

- Muutamat kaverit ovat etsineet asuntoja, eivätkä ole ainakaan ilman asuntoa jääneet, Teemu toteaa.

Lähteet: YLE Satakunta / Tytti Rintanen

Lue seuraavaksi