Linnoituksen isäntä haluaa Linnoituksesta Old Townin

Tuore Linnoituksen isäntä Risto Kiljunen kutsuu Lappeenrannan Linnoitusta Vanhaksikaupungiksi. Kiljusen mukaan nimenmuutos toisi alueelle lisää turisteja. Kesän alussa Kiljusen toimitusjohtajan palaveripäivät vaihtuivat Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön toiminnanjohtajan metsäpäiviin.

Säätiöt ja apurahat
Risto Kiljunen
YLE

Risto Kiljusen ehdotus muuttaa Lappeenrannan Linnoituksen nimi Vanhaksikaupungiksi herättää niin kannatusta kuin muutosvastarintaakin. Etelä-Karjalan Radion kyselyyn vastanneista 75% vastusti nimenvaihdosta.

- Uskon, että tavoite ja mielikuva ei ole kirkastunut tälle porukalle. Henkilökohtaisesti olen saanut ehdotuksesta positiivista palautetta.

Risto Kiljunen nauttii kävelystä ja ulkoilusta, nykyisin mukana on myös askelmittari. Puoliltapäivin mittari näyttää 4000 askelta, Kiljusen mukaan 10 000 on päivän tavoite. Keskiviikkona Risto Kiljunen saapui jalan Etelä-Karjalan Radiolle.

- Tulin Vanhaankaupunkiin, se on mielikuva. Tässä Ympäristössä pitää olla elämää ja sitä pitää virittää lisää. Kysynpähän vaan, paljon täällä olisi turisteja jos sana olisi heille entuudestaan tuttu?

Pako oravanpyörästä

Risto Kiljusella on takanaan vahva pankkialan tausta. Kesän alussa pankinjohtajan työ vaihtui luonnonsuojeluun keskittyneen säätiön toiminnanjohtajan pestiin.

- En lähtenyt lamaa karkuun, niin kuin joku on halunnut ymmärtää. Jos on tilaisuus, se täytyy tehdä. Täytyy uudistua, tai se ei ole elämää, perustelee Kiljunen.

Kiljusella on pitkä litania titteleitä. Hän on kauppaneuvos, Etelä-Karjalan Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä nyt Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön toiminnanjohtaja. Säätiö on Risto Kiljuselle jo entuudestaan tuttu paikka, sillä hän on jo aiemmin ollut säätiön hallituksessa.

- Ykkösasioita on norppa, vesiensuojelu ja myös riistanhoito. Asiat ovat aina kiinnostaneet minua. Sain kesällä norpan vieraaksi Kattelussaaren mökille, se oli loistava ilta.

- Tässä työssä saa myös olla oman aikansa herra. Arki on muuttunut, esimerkiksi tänään on kaupunkipäivä ja huomenna enempi metsäpäivä, ei tarvitse juosta palaverista toiseen.

Kiljusella kova usko matkailuun

Risto Kiljunen on ollut Etelä-Karjalan Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtajana viime vuoden vaihteesta lähtien. Visiot maakunnan matkailun tarpeista ovat selkeät.

- Maakunta tarvitsee yhteistä markkinointia, muuten homma ei pelaa. Matkailun elinkeinona kasvaa tulevaisuudessa. Imatran kanssa meillä yhteinen Saimaa ja heillä sen lisäksi Vuoksi. Ristiriitaa ei hallituksessa näiden kaupunkien välillä ole.

Etelä-Karjalan Matkailu Oy:n toimitusjohtajan paikka on ollut tuulinen. Nyt toimitusjohtajana on Hannu Lappalainen.

- Talous ei ollutkaan kunnossa ja toimitusjohtajan vaihdoksia on tästä syystä ollut, oikeaa toimtamalia selvitetään, kommentoi Risto Kiljunen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala