1. yle.fi
  2. Uutiset

Musikaalia ja draamaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin suosikkimusikaali Villit vuodet palaa Verkatehtaalle helmikuussa. Syksyn ensi-illat puolestaan tuovat näyttämölle perheitä, parisuhdetta ja sosiaalisia pelejä.

Hämeenlinnan teatteri
Ohjaaja ja teatterinjohtaja
Ohjaaja Matti Kuikkaniemi ohjaa vanhalle päänäyttämölle Viulunsoittaja katolla -musikaalin. Ohjaajan linjauksia kuuntelee Heikki Paavilainen.YLE / Tiina Kokko

Vexi Salmen elämästä kertova musikaali keräsi varsinaisella näytäntökaudellaan Hämeenlinnassa kaikkiaan 27 000 katsojaa. Parhaillaan musikaali on vierailulla Oulussa.

Koska kysyntä on ollut kova, Villit vuodet marssitetaan ensi helmikuussa vielä 13 näytöksen verran Verkatehtaan Vanaja-saliin. Lipunmyynti alkaa 14. syyskuuta.

Perheitä ja parisuhdetta

Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin syksyn ensi-iltoja ovat Viulunsoittaja Katolla -musikaali, Anna-Leena Härkösen kohuromaanista dramatisoitu näytelmä Ei kiitos sekä Vera Tyhtilän käsikirjoittama Deadline. Perhe, parisuhde ja sosiaaliset pelit ovat syksyn teemoja.

Ohjelmistossa jatkavat myös lasten taruseikkailu Koirien Kalevala ja Kaaos-komedia.

Mielenkiintoinen vierailu on luvassa Hämeenlinnassa lokakuussa, kun Marja Packalén ja Pirkko Saisio ja Odotus vierailevat Hämeenlinnassa. Esityksen keskiössä on nainen.

Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri palaa ensi syksyksi ja talveksi vanhalle päänäyttämölle. Uusi päänäyttämö valmistuu Verkatehtaalle vasta vuoden kuluttua.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi