Harrikkaunelmasta tuli totta

Imatralainen Jukka Suominen toteutti 40-vuotisen haaveensa ja hankki viimein Harley-Davidsonin. Parasta on Suomisen mukaan pyörän tuoma vapauttava tunne sekä maaseudun mutkaiset tiet.

tiede
YLE Etelä-Karjala

Jukka Suomisesta tuli neljä kuukautta sitten harrikkaäijä. Nyt alla on musta, Suomisen mukaan perusharrikka.

- Tämä on 883 kuutioinen sportsteri, painoa pyörällä on 250kg. Matalahan tämä on, koska olen itsekin pieni ukko, naurahtaa Suominen.

Parasta omassa harrikassa on Suomisen mukaan sen tuoma vapauttava tunne. Hyviä ajoreittejä löytyy mm. Savitaipaleelta ja Taipalsaarelta.

- Mutkaiset ja hiljaisemmat maaseututiet ovat parhaita. Tässä ajoasentokin on semmoinen etten ainakaan minä uskalla päästellä kovin lujaa.

- Isomman porukan ajoiltoja järjestetään myös usein, sekä aina morjestetaan kun vastaan tullaan, jatkaa Jukka Suominen.

Säiden salliessa imatralainen Suominen taittaa Harley-Davidsonillaan myös 10 km työmatkansa. Tuore harrikan omistaja saa vielä totutella pyöräänsä.

- Pyörän kaatuminen parkkipaikalla olisi suuri häpeä, parkkeerattaessa täytyy miettiä tarkkaan, että siitä paikasta pääsee sitten poiskin, paljastaa Suominen.

Bronson ja Easy Rider sytyttivät harrikkahaaveet

Nyt 57-vuotias Jukka Suominen ehti unelmoida harrikasta vuodesta 1968 lähtien. Tv-sarja Bronson sekä vuonna 1969 valmistunut elokuva Easy Rider saivat nuoren miehen syttymään.

- Easy Riderissa ukot ajeli harrikoilla, siitä asti on ollut haaveena.

- On mukava toteuttaa nuoruuden haaveita kun siihen on mahdollisuus. Minulla oli kouluaikoina mopo, mutta into laski kun musiikki vei mukanaan. Nyt tehdään kumpaakin, sanoo Suominen.

Jukka Suomisen haaveena on ollut omistaa juuri Harley-Davidson. Imatran ajojen aikaan myös muut merkit, kuten MV Agusta, Honda sekä Yamaha kiehtoivat.

- Se on tuo matala ääni, mikä harrikassa juuri on.

- Tälle pystyy poropeukalokin jotain tekemään, jos tienpäällä jotain sattuu. Isommissa harrikoissa on tietokoneet, mutta tämä perusharrikka ei ole tietokoneiden perässä, perustelee Suominen.

Haaveen toteutumisen lisäksi Suominen on saanut uuden harrastuksen myötä paljon uusia ystäviä.

- Mielellään haastellaan näistä moottoripyöristä.

- Pari kuukautta varmaan saadaan vielä ajella, arvelee imatralainen Jukka Suominen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala