Nokian puhelimilla voi pian maksaa

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on julkistanut Nokia Money -palvelun, jonka käyttäjät voivat lähettää rahaa ja tehdä ostoksia matkapuhelimella vastaanottajan puhelinnumeroa käyttäen. Matkapuhelinvalmistaja on perustamassa laajaa Nokia Money -palvelupisteiden verkostoa, jossa kuluttajat voivat tehdä talletuksia tai nostaa rahaa tileiltään.

Kotimaa

Palvelun toteuttaa Nokian kanssa yhteistyössä kansainvälisiä maksuratkaisuja toimittava Obopay -yhtiö, johon Nokia sijoitti aiemmin tänä vuonna. Palvelu perustuu Obopayn matkapuhelimille tarkoitettuun maksutapahtumajärjestelmään.

Nokia uskoo palvelulla olevan vahvaa markkinapotentiaalia.

- Kun matkapuhelimien käyttäjiä on neljä miljardia, ja pankkitilejä vain 1,6 miljardia, maailmanlaajuinen kysyntä pankkipalveluille tarjoaa tilaisuuden yhdistää mobiililaitteet yksinkertaisella mutta tehokkaalla pankkipalvelulla kuten Nokia Money, sanoo Nokian kehitysjohtaja Mary McDowell.

Nokia Money aiotaan käynnistää vuoden 2010 alussa valikoiduilla markkinoilla. Palvelua esitellään laajemmin 2-3 syyskuuta Stuttgartissa järjestettävässä Nokia World -tapahtumassa.

Lähteet: Startel