1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomeen perusteilla uusi maahanmuuttokriittinen puolue

Suomeen on perusteilla uusi maahanmuuttokriittinen puolue, joka luultavasti tulee harventamaan jäseniä perussuomalaisten riveistä. Internetin maahanmuuttokriittisellä Homma-forumilla syntyneen yhdistyksen nimeksi on vahvistettu Muutos 2011, Förändring 2011.

talous

Maahanmuuttokriittinen yhdistys aloittaa seuraavaksi puolueeksi rekisteröimiseen vaadittavien 5 000 kannattajakortin keräämisen.

Yhdistyksen päätavoite on vuoden 2011 eduskuntavaalit, joissa se tavoittelee kolmea kansanedustajan paikkaa, kertoo liikkeen puuhamies Juha Mäki-Ketelä.

Yhdistyksen muita keskeisiä tavoitteita ovat suoran demokratian lisääminen ja maahanmuuttopolitiikan uudistaminen muun muassa karsimalla taloudellisista syistä johtuvaa maahanmuuttoa. Maahanmuutosta puolue haluaa päätettävän suoralla kansanäänestyksellä.

"Kyselyjä perussuomalaisista tullut paljon"

Mäki-Ketelä uskoo, että uusi liike tulee houkuttelemaan riveihinsä perussuomalaisista maahanmuuttoon kriittisemmin suhtautuvia. Kyselyjä on tullut hänen mukaansa jo paljon.

Mäki-Ketelä ei halua lähteä spekuloimaan, kuinka paljon perussuomalaisten jäseniä uusi puolue tulee viemään. Hän kuitenkin uskoo, että perussuomalaisten kannatusluvuissa puolueen perustaminen tulee näkymään.

- Meihin liittyvät ne, jotka haluavat todellista muutosta eivätkä vain kuulla hauskoja letkauksia mediassa, Mäki-Ketelä sanoo.

- Uskon, että perussuomalaisiin jää SMP:n perilliset, hän arvelee.

Muutos 2011 -yhdistyksen perustamista ovat Mäki-Ketelän mukaan siivittäneet muun muassa julkisuudessa vellonut vaalirahoituskohu sekä perussuomalaisten helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon (sit.) blogikirjoitusten julkinen arvostelu ja nettikirjoituksiin liittyvä käynnissä oleva oikeudenkäynti.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi