Karjalan liiton nokkamies hämillään liikemiesten Karjala-koplauksesta

Karjalan Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Laukkanen (kesk.) suhtautuu epäillen neljän suomalaisliikemiehen puuhailuihin Karjalan palauttamiseksi.

Kotimaa

Suomalaisliikemiehet haluaisivat rakentaa Itämeren pohjaan malmikaivoksen, mutta lupaavat vetää kaasuputken kulkureitille osuvan kaivoslupahakemuksen pois, jos Venäjä alkaa neuvotella Suomen kanssa Karjalan palauttamisesta.

Sanomalehti Suomenmaan verkkosivuilla Laukkanen sanoo, ettei Karjalan liitto ole liikemiesten touhuissa millään tavalla matkassa mukana.

Karjalan takaisin saamiseksi ei Laukkasen mukaan ole muuta tietä kuin diplomaattiset keskustelut. Hän toivoo, että ensimmäinen askel voisi olla tietynlainen EU:n ja Venäjän välinen sopimus. Sopiva mies diplomaattiseen sukkulointiin asiassa olisi Laukkasen mielestä Nobel-palkittu presidentti Martti Ahtisaari.

Koko Karjala-kysymys säilyy Laukkasen mukaan Suomen puolelta varjonyrkkeilynä niin kauan kuin Venäjä on sitä mieltä, että heillä ei ole Karjala-kysymystä, eivätkä he siitä keskustele.

Lähteet: YLE Uutiset