Itämeren kaasuputki nosti Karjala-kysymyksen esille

Suomalaisliikemiehet ovat alkaneet hieroa venäläisten kanssa kauppaa Itämeren kaasuputken kohtalosta. Liikemiesten mukaan Venäjä on tarjonnut heille huomattavia rahasummia, jotta he luopuisivat putken kulkureitille osuvasta kaivoslupahakemuksestaan. Liikemiehet vaativat, että Venäjä aloittaa Suomen kanssa neuvottelut Karjalan palauttamisesta. Nettiyleisö kommentoi vilkkaasti Karjalan palautusta vastaan koko päivän.

Kotimaa

Nettikommentoijat ovat vilpittömän yllättyneitä Karjala-kysymyksen esiin nousemisesta. Kommenteissa lasketaan Karjalan palautuksen kustannuksia eikä hankkeelle tunnu löytyvän kannatusta. Samalla Suomen virkakoneiston pelätään joutuvan naurunalaiseksi.

"Harvinaisen lapsellista touhua aikuisilta (?) ihmisiltä. Kyllä KTM:n kaivosvirkamiehetkin voisivat mennä peilin eteen, kun eivät ole onnistuneet vuodessa heittämään roskiin tuota lupahakemusta. Suomen virkakoneistohan laitetaan siinä täysin naurunalaiseksi - pahemmalta näyttää kuin konsanaan Neuvostoliitossa!, Nimimerkki Missä Mauri luuraa? kommentoi.

Nimimerkki money money haistaa rahan tässä tempauksessa.

"Jospa ideana olikin vain se hanttiin pistäminen? Kaikki vaan avautuu kuinka rapistunut karjala on ja ei sinne kukaan takaisin halua plää plää plää. Jos pojilla pitää pokka niin he voisivat tienata aika kivat rahat tällä tempauksella :-)"

Nimimerkki inka pelkää Suomen kansantalouden romahtavan.

"voi hyvä ihme. Otetaan vaan karjala takaisin, ja sotketaan siinä samalla lopullisesti koko suomen kansantalous! Siinäpä meillä jälleenrakentamista. Vai annettaisiinko alueen olla sellaisenaan, olisihan siinä ihmettelemistä kuoppaisissa teissä ja kaikessa kurjuudessa. Ja otetaanko karjalan lisäksi nykyiset karjalaiset, vai lähetetäänkö heidät raivaamaan maata siperiaan?"

Nimimerkki Meidän isä on parempi kuin teidän äiti povaa kartantekijöille töitä.

"Karjala takaisin! Nyt se on täysin mahdollista, jos hommaa ei vaan sössitä nössöilemällä ja tyytymällä pariin miljoonaan euroon. Saavat kartantekijätkin töitä kun pitää vedellä rajaviivat uudelleen :)"

Nimimerkki proPetsamo kirjoittaa Petsamon puolesta.

"Mitä siitä Karjalasta... Liikenteellisesti ja taloudellisesti se Petsamo on huomattavasti tärkeämpi takaisin hankinnan kohde. Etenkin jos tuo napajäätikkö on poistumassa ja tuonne pohjoiseen avautuu tärkeitä laivareittejä..."

Nimimerkki Deisi ei innostu Karjalan valloituksesta.

"Ei mitään Karjaloita enää takaisin, ainakaan siinä kunnossa missä se nykyään on. Kaikki on rapistunut ja mädäntynyt pystyyn, menis miljoona poikineen pistää infrastruktuuri takaisin kuntoon. Kannattaisko sellaista riippakiveä ottaa huolekseen. No ei kannata!"

Lähteet: YLE Uutiset