Tiepiiri rajoittaa kalastusta Raippaluodon sillalla

Raippaluodon sillalla kalastaminen on selvityksen perusteella aiheuttanut vaaratilanteita erityisesti vesiliikenteelle. Nyt kalastaminen rajoitetaan tietylle alueelle sillalla.

kalastus
Oili Mannila tuli Raippaluotoon narraamaan silakkaa Alajärveltä asti.Juha Kemppainen/YLE

Tiepiiri on päätynyt rajoittamaan kalastusta Raippaluodon sillalla. Rajoitukset tulevat koskemaan kalastusta virallisen meriväylän ja pienvenereitin kohdalla. Venereitti tullaan merkitsemään siltaan syksyn aikana.

Kalastajia kehotetaan myös kiinnittämään huomiota turvallisuuteen sillan kevyenliikenteenväylällä ja maatiellä. Muuten kalastaminen voi jatkua normaalisti.

Rajoituksiin on päädytty selvityksen perusteella. Selvitystarve lähti Tiepiiriin tulleista asiakaspalautteista, jotka koskivat vesiliikenteelle sillalta onkimisesta aiheutuneita vaaratilanteita.

Ongelman laajuutta on kartoitettu kalastajille, veneilijöille ja viranomaisille suunnatuin haastatteluin ja kyselyin. Selvityksen myötä ilmeni, että kalastaminen meriväylän ja pienvenereitin kohdalla aiheuttaa vaaratilanteita veneliikenteelle, minkä vuoksi kalastusta olisi näillä alueilla syytä rajoittaa.

Turvallisuuden parantaminen on ajankohtaista erityisesti matkailun ja kalastuksen lisääntymisen takia.

Lähteet: YLE Pohjanmaa