Vaasan kaupunginteatteri hakee säästöjä

Vaasan kaupunginteatteri etsii kuumeisesti ratkaisuja taloustilanteeseensa. Viime vuosien aikana teatterin toiminta on ollut tappiollista usean sadantuhannen euron verran. Muissa suomenkielisissä alueemme teattereissa tilanne on parempi.

Vaasan kaupunginteatteri
Merja Vasikkaniemi YLE

Vaasan kaupunginteatteri aloittelee syyskauttaan ristiriitaisissa tunnelmissa. Syksyn suurmusikaalin My fair ladyn harjoitukset ovat käynnissä ja samalla teatterin talous on kuralla. Näyttelijät eivät kuitenkaan usko huonon taloustilanteen kärjistyvän.

- Ei minulla ainakaa ole mitään ajatustakaan että Vaasassa jouduttasiin menemään edes yt-neuvotteluihin. Ei tämä niin suuri katastrofi ole kuin miltä ehkä vaikuttaa, vakuuttaa Vaasan kaupunginteatterin näyttelijä Hannes Lukinmaa

Näytelmien elinkaari pitenee

Mutta jotakin on tehtävä, sillä kaupunginteatterin viime vuosien tappio nousee puoleen miljoonaan euroon. Kokkolassa ja Seinäjoella tilanne on toinen. Kokkolassa ollaan plussalla ja Seinäjoella puolestaan hieman miinuksella pääsylipputulojen vähenemisen vuoksi. Kummallakaan ei ole vanhoja tappiota rasitteenaan. Vaasassa joudutaan suunnittemaan nyt muun muassa ohjelmistorakenteen muutosta.

- Näytelmien kaari tulee olemaan pidempi eli lähdemme määrätitoisesti tuottamaan näytelmiä joiden esitysmäärät nimenomaan päänäyttämöllä liikkuvat kolmestakymmenestä viiteenkymmeneen. Sitä kautta me saamme myöskin kustannustehokkuutta parannettua, arvelee vt.hallintojohtaja Hannu Hakala Vaasan kaupunginteatterista

Lähteet: YLE Pohjanmaa