Venäläistä rulettia Kuusijärven kohtalolla

Vantaa aikoo varata alueen Kuusijärven länsipuolelta bussivarikkoa varten. Uimarit ja savusaunojat ovat nousseet vastarintaan.

Kuusijärvi
Talviuimari Juha Simonen nauttii kesäisestä Kuusijärvestä.
Talviuimari Juha Simoselle kesäinen järvivesi on turhan lämmintä.YLE/ Outi Pukkila

Kuusijärven käyttäjiä pelottaa järven pilaantuminen jos ja kun varikon öljyiset valumavedet pääsevät järveen. Siksi kahdensadan bussin varikkoalue kauhistuttaa.

- Se on kyllä idioottimaisinta, mitä kukaan on koskaan sanonut ja päättänyt. Sehän on selvä, että vahinkoja sattuu varikolla. Ja silloin tämä järvi on kyllä entinen, puuskahtaa kesät talvet Kuusijärvellä uimassa käyvä Maija.

- Tämä kesä on ollut medium-kesä. Silti täällä on ollut lapsiperheitä mielettömästi. Se on synti jos tämä tuhoutuu, hän suree.

Vantaa on suunnitellut bussivarikkoa Kuusijärven naapuriin jo vuosia. Yhdeksän hehtaarin alue sijaitsee Lahdentien ja Lahdenväylän välissä.

- Me emme vastusta joukkoliikennettä emmekä bussivarikkoa sinänsä, mutta tänne se ei sovi, toteaa Pekka Puura Pro Kuusijärvi -yhdistyksestä..

Kuusijärven puolustajien mielestä paras paikka bussivarikolle olisi lentoaseman lähellä. Siellä sijaitsee jo ennestään yksi varikko.

- Siellä ei asu ketään eikä siellä ole pohjavettä. Sinne on lisäksi hyvät liikenneyhteydet, listaa Puura.

Lähteet: YLE Helsinki/ Outi Pukkila