SPR: Turvapaikanhakijoiden liikkumista ei rajoiteta

Suomen Punainen Risti kiistää, että se olisi rajoittanut turvapaikanhakijoiden liikkumista Kontioniemessä kylän yhteisillä alueilla. SPR pitää vastaanottokeskusta Kontioniemen vanhassa sairaalassa Pohjois-Karjalassa. YLE Pohjois-Karjala kertoi aiemmin, että liikkumisrajoituksista olisi sovittu alueen kyläyhdistyksen kanssa.

Kotimaa

SPR kertoo illalla lähettämässään tiedotteessa, että sen sijaan Punainen Risti ja kyläyhdistys kehittävät parhaillaan vapaa-ajantoimintoja, jotka ovat avoimia kaikille kylässä asuville.

Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Heikki Koistinen sanoo, että yhteistyö kyläläisten ja vastaanottokeskuksen välillä on edennyt pitkälle. Keskus avattiin maaliskuussa, ja toimintaa jatketaan ainakin ensi vuoden loppuun saakka.

Uudet suunnitelmat sisältävät lisää liikuntapaikkoja sekä ohjattua liikuntaa kylään, lisää liikuntavuoroja kunnan liikuntahalliin ja grillauspaikan.

Heikki Koistisen mukaan mediassa esiintyneet tiedot siitä, että Punainen Risti kieltäisi vastaanottokeskuksen asukkaita menemästä yhteisille liikuntapaikoille tai uimarannalle, eivät pidä paikkansa.

YLE Pohjois-Karjala uutisoi tänään, että SPR ja Kontioniemen kyläyhdistys ovat tehneet keskinäisen sopimuksen, jonka mukaan vastaanottokeskuksen asukkaita suositellaan pysymään poissa muun muassa kunnan yleiseltä jalkapallokentältä. Sopimuksen mukaan paikallisessa kantaväestöllä on oikeus pyytää vastaanottokeskuksen asukkaita poistumaan kentältä.

Kontiolahden kunta on sanoutunut irti sopimuksesta.

Lähteet: YLE Uutiset