Ahtisaari torjuu liikemiesten Karjala-neuvottelut

Presidentti Martti Ahtisaari tyrmää suomalaisen liikemiesryhmän toiveet, että hän ryhtyisi neuvottelemaan Karjalaa takaisin. Joukko liikemiehiä on tehnyt kaivoshakemuksen Suomenlahden pohjaan suunnitellun Nordstream-kaasuputken reitille, jotta he voisivat alkaa neuvotella sodassa menetettyjen alueiden palauttamisesta Suomelle.

Kotimaa

Liikemiehet ovat kaavailleet Karjala-neuvotteluiden välittäjäksi presidentti Martti Ahtisaarta. Ahtisaari tyrmäsi ajatuksen tuoreeltaan. Ahtisaari ei halunnut olla hankkeen kanssa tekemisissä ja epäili, että ajatus tuskin ainakaan edistää puuhamiesten tavoittelemaa Karjalan palautusta.

- Minä annoin lausunnon tänään ja sanoin, etten halua olla missään tekemisissä tällaisen asian kanssa. Kukaan ei ollut siitä minuun yhteydessä, ja on vaikea kuvitella, että tällainen aloitteellisuus edesauttaisi sitä, mitä nämä ihmiset näyttävät haluavan, Viipurissa syntynyt Ahtisaari sanoi.

Suomalaiset liikemiehet ovat tehneet kaivoshakemuksen Suomenlahden pohjaan suunnitellun Itämeren kaasuputken esteeksi. Karjala-suuntautuneen asianajajansa Kari Silvennoisen johdolla liikemiehet vaativat, että Venäjä aloittaa Suomen kanssa neuvottelut Karjalan palauttamisesta.

Lähteet: YLE Uutiset