The Sound of Music avaa teatterin syyskauden

Kaupunginteatterin ohjelmiston "punaisena lankana" ovat selviytyminen ja yhteisöllisyys. Teatterin talous on edelleen tiukalla, mutta tälle vuodelle valmistuu seitsemän ensi-iltaa luvatun kuuden sijasta.

teatteritaide
Miika Muranen, Maria Pere ja Pekka Hänninen ovat uusia teatterilaisia.YLE / Kyösti Vaara

Kemin kaupunginteatteri esittää näytäntövuonna 2009-2010 näytelmiä laidasta laitaan. Kaikki teatterin resurssit ovat käytössä ja tuloksena on seitsemän ensi-iltaa talousarviotilauksessa luvatun kuuden sijasta.

Kauden avaa tunnettu musikaali The Sound of Music. Se on esitetty Kemissä edellisen kerran vuonna 1984. Toisessa päässä on Satusäkki eli eläinaiheisia satuja päiväkodeille ja ala-asteille, mutta myös varttuneemalle yleisölle. Kemin kaupunginteatterin ohjelmiston "punaisena lankana" ovat selviytyminen, perhe, lähimmäiset ja yhteisöllisyys.

- Teatterin resurssit vähenevät edelleen. Meidän pitäisi pystyä samoihin tuloihin kuin aikaisempina vuosina, mutta ilmeisesti kuitenkin pienemmillä resursseilla. Tilanne on hyvin haastava eli meidän pitää onnistua kaikessa. Kaikkien juttujen pitäisi löytää yleisönsä, mutta niiden pitäisi maksaa vähemmän, kertoo teatterinjohtaja Juha Vuorinen

Lähteet: YLE Perämeri