1. yle.fi
  2. Uutiset

Parikkala sai hulppean liikuntahallin vuosien odotuksen jälkeen

Parikkalan koulukeskuksen kupeeseen on valmistunut monen parikkalalaisen kauan odottama liikuntahalli. Parikkalahalliksi ristitty rakennus tuli kaksamaan liki 5 miljoonaa euroa.

Parikkala
Parikkalan uusi liikuntahalli on viime vuosien mittavimpia urheilupaikkahankkeita Etelä-Karjalassa.
Parikkalan uusi liikuntahalli on viime vuosien mittavimpia urheilupaikkahankkeita Etelä-Karjalassa.YLE Etelä-Karjala

Parikkalan liikuntahallia on rakennettu käytännössä jo yli 20 vuotta, sanoo kunnan liikuntasihteeri Jari Venhovaara. Aikoinaan kun Parikkalan Urheilijoiden lentopallojoukkue pelasi miesten ykkössarjassa, Kirjolan liikuntahalli osoittautui liian pieneksi lentopallon pelaamiseen.

- Ei tätä kuitenkaan nyt lentopalloilijoille rakennettu, vaan kaikille kuntalaisille, sanoo Jari Venhovaara. Suurin käyttäjäryhmä ovat Parikkalan noin 400 koululaista.

Liikuntasali on kooltaan 40 x 22 metriä. Siihen saadaan mm. 5 sulkapallokenttää, 3 lentopallokenttää, tenniskentät ja salibandykenttä kaukaloinen.

- Erityisen ylpeitä olemme kunnallisesta kuntosalista, joka on Parikkalahallin alakerrassa.

Parikkalan urheilijoiden pj. Pekka Anttonen pitää uutta hallia nyt erityisen tärkeänä.

- varmasti junioritoiminta lähtee nyt uuteen kukoistukseen, sanoo Anttonen. Myös PaU:n lentopallon edustusjoukkue pääsee nyt pelaamaan kotiottelunsa omalla kentällä.

Parikkalahalli otetaan virallisesti käyttöön 1.9. Viralliset vihkiäiset pidetään 15. syyskuuta. Toimittaja oli Olli Saarela

Lue seuraavaksi