Värit leikkivät syksyn uutuuslangoissa

Perinteisesti syksyn väreinä tunnetut harmaat ja tummat sävyt ovat saaneet tehdä tilaa värikkäämmille langoille käsityöliikkeiden hyllyillä. Villalangoissa muotivärit liukuvat nyt hehkuvan oranssista syvään turkoosiin.

Kuva: Raila Paavola / YLE

Syksy saa käsityöihmisessä usein aikaan innon neuloa. Syksyllä myös käsityöliikkeiden lankahyllyt ja neulemallit uudistuvat. Aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna värikylläiset liukuvärjätyt villalangat ovat vallanneet tilaa syksyn perinteisiltä, tummasävyisiltä ja pörröisiltä langoilta.

- Olen oikein iloinen siitä, että tänä vuonna värit oikein leimuavat langoissa. Kerrankin sellainen syksy, että meille suomalaisille tarjotaan todellista värikylläisyyttä, sanoo kokkolalaisen käsityöliike Katariinan omistaja Katariina Kalliokoski.

Syksyn langoissa merkille pantavaa on myös luikuvärjättyjen lankojen suuri valikoima. Pörröisyyttä neuleisiin tuovat mohair ja langat, joissa on pieniä pompuloita.

- Näitä käytetään ennemminkin asusteiden, kuten huivien, käsineiden ja shaalien tekemiseen, Kalliokoski kertoo.

Talvi lähestyy ja viileämmät ilmat saapuvat piakkoin. Katariin Kalliokoski odottaa, että viime talven hiippalakkimuoti pitää edelleen pintansa neulojien keskuudessa.