Kävelykatukirppis kannustaa kierrättämään

Jyväskylän keskustassa järjestetään sunnuntaina ensimmäistä kertaa Kävelykatukirppis. Kesän viimeisenä kauppasunnuntaina keskustan kävelyalue muuntuu kestävän kehityksen, kierrätyksen, outlet-myynnin ja kuluttajien kirpputorituotteiden areenaksi.

kävelykadut
Jyväskylän kävelykatu täyttyy kirpputoripöydistä sunnuntaina.
YLE Keski-Suomi

Kirpputorin myyntipaikat ovat olleet suosittuja. Kaikki 109 paikkaa ovat varattuja. Myös varasijoilta löytyy kymmenkunta henkeä.

- Vastaanotto on ollut ihan huikea, ei osattu kuvitellakaan, että tämä näin suksee olisi ollut, kertoo Johanna Takanen Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta yhdistyksestä. Yhdistys toimii tapahtuman järjestäjänä.

Keskusta-alueen sunnuntaielämää vilkastuttava tapahtuma on tullut jäädäkseen ja suunnitelmia tehdään jo tulevienkin vuosien varalle.

Mittaa hiilijalanjälkesi

Tapahtumassa on luvassa muutakin kuin tavaranmyyntiä. Aren aukiolla voi esimerkiksi mitata oman ekologisen jalanjälkensä tai jättää tavaraa kierrätyskontteihin.

- Ollaan yhdistetty tähän tapahtumaan myös tämä ekologinen, kestävän kehityksen näkökulma, Johanna Takanen kertoo.

Keskusta on jaettu kolmeen tapahtuma-alueeseen: Aren aukiolla esittäytyvät kierrättämiseen keskittyvät yritykset ja yhdistykset, Kävelykadun varrelta löytyvät kirpputoripöydät ja Kauppalaispihalla toimii esimerkiksi outlet-alue vaate- ja sisustusliikkeille.

Lähteet: YLE Keski-Suomi