Hyppää sisältöön

Vuorokauden mittainen dokumentti maailman ensi-iltaan YLE Teemalla

Vuorokauden mittainen dokumentti Berliini 24h - päivä metropolin elämää kuvattiin 5.9.2008, tasan vuosi ennen ensi-iltaa. YLE Teema esittää megadokumentin ensimmäisenä maailmassa 5.9.2009 kello 6 alkaen.

Pari vuotta valmistellussa dokumentissa kohdataan satoja berliiniläisiä. Heitä kuvasi 80 tiimiä, töissä oli 400 ihmistä ja materiaalia kertyi 750 tuntia. Lopputuloksessa kamera seuraa tiiviimmin kahdenkymmenen päähenkilön elämää vuorokauden ajan.

Kuvauspäivänä eri puolella kaupunkia oli kameraryhmien lisäksi puhepisteitä, joissa ohikulkijat saivat kertoa omasta Berliinistään. Lisäksi projektin verkkosivuille oli mahdollista ladata omatekoisia videoita. Myös näitä on mukana kokonaisuudessa, joka on rakennettu 30 minuutin jaksoista niin, että mukaan pääsee pitkin matkaa.

Saksa ja Itä-Euroopan muutos ohjelmistossa syksyllä

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 20 vuotta muurin murtumisesta. Berliinissä kohdataan maksimaalinen moninaisuus pienessä tilassa: iältään, sosiaalisilta ja etnisiltä taustoiltaan erilaisia ihmisiä. Dokumentti antaa myös mahdollisuuden tuntea kaupungin ristiriidat.

Berliini 24h käynnistää läpi syksyn jatkuvan Saksaa ja Itä-Euroopan muutosta käsittelevän ohjelmiston.

Berliini 24h – päivä metropolin elämää alkaa YLE Teemalla 5.9.2009 klo 6.00. Saksassa ohjelma alkaa tuntia myöhemmin. Ohjelma esitetään Saksan ja Suomen lisäksi myös Ranskassa ja Hollannissa sekä suorana verkossa päärahoittajien Arten ja Saksan yleisradioyhtiön RBB:n sivuilla sekä The Auteurs -elokuvasivustolla.

.
.