1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Schwarzenegger kehottaa asukkaita evakkoon laajenevan maastopalon tieltä

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger vaatii paloalueen lähistön asukkaita tottelemaan evakuointikehotuksia. Kuvernöörin mukaan kolme ihmistä on saanut palovammoja uhmattuaan evakuointikäskyä.

Ulkomaat
Palavaa metsää
Voimakas metsäpalo raivosi kukkuloilla Actonin kaupungin ulkopuolella eteläisessä Kaliforniassa 30. elokuuta.Michael Czerwonka / EPA

Maastopalo jatkaa roihuamistaan Los Angelesin kukkuloilla. Tuli uhkaa jo kymmentätuhatta kotia, ja palo leviää edelleen. Lisäksi vaaravyöhykkeellä on noin 2 500 muuta rakennusta.

Paloalue on nyt yli 142 neliökilometrin laajuinen ja sijaitsee La Canada Flintridgen ja Altadenan liepeillä Los Angelesin pohjoispuolella.

Viranomaiset ovat evakuoineet ainakin 6 600 kotia. Liekit alueella kohoavat jopa 30 metrin korkuisiksi.

Maastopaloja sammuttamassa on jatkuvasti lähes tuhat palomiestä ja lentokoneita. Kaikkiaan jättimäiseen sammutusoperaatioon on osallistunut liki 6 500 palomiestä. Kaksi palomiestä on kuollut ja neljä loukkaantunut pelastustöissä.

Sammutustöitä on vaikeuttanut pitkään jatkunut kuumuus ja kuivuus. Sammutetun maastopalon täydellinen tukahduttaminen saattaa kestää nykyisissä olosuhteissa viikon.

Perjantaina Los Angelesin ja Montereyn piirikuntiin julistettiin hätätila.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi