1. yle.fi
  2. Uutiset

Peliongelmaisille avataan auttava tekstiviestipalvelu

A-klinikkasäätiö käynnistää tiistaina uuden valtakunnallisen palvelun, jonka kautta ongelmapelaajat ja heidän läheisensä voivat pyytää apua peliriippuvuuden aiheuttamiin ongelmiin tekstiviestin avulla.

Kotimaan uutiset
Nainen lähettää tekstiviestiä
YLE

Pelivoimapiiri-palvelu tarjoaa vertaistukea ja oma-apua rahapeliongelmista selviytymiseen.

Oma-apuviestit ovat asiakkaan laatimia muistutuksia, ammattilaisten laatimia tukiviestejä ja viestejä, joissa on tietoa apua tarjoavista palveluista. Vertaistukiryhmissä voi keskustella omista kokemuksistaan.

Tekstiviestipalvelu tuotetaan yhteistyössä Peluurin kanssa ja se aiotaan juurruttaa osaksi Peluurin palveluja. Pelivoimapiiri perustuu A-klinikkasäätiön ja Helsingin sosiaaliviraston vuosina 2005 - 2008 kehittämään Voimapiiri-palveluun, josta on kertynyt Peluurin mukaan hyviä kokemuksia.

Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2007 teettämän väestötutkimuksen mukaan Suomessa on 130 000 rahapeliongelmista viimeisen vuoden aikana kärsinyttä ihmistä. Heistä 42 000 on peliriippuvaisia.

Pelivoimapiiriin voi liittyä verkossa osoitteessa www.pelivoimapiiri.fi (siirryt toiseen palveluun), josta löytyvät myös ohjeet tekstiviestipalveluun.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi