Pohjoisen sotilassoittajat Punaiselle torille

Pohjoisen Suomen sotilassoittokunnat esiintyvät Moskovan Punaisella torilla syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Pohjan ja Lapin sotilassoittokunnat ovat mukana Moskovan kansainvälisillä sotilasmusiikkifestivaaleilla.

Pohjan ja Lapin sotilassoittokunnat esiintyvät syyskuussa Moskovassa. Yhteissoitto on tuttua muun muassa kesältä 2007, jolloin orkesterit esiintyivät Oulussa. Kuva: Puolustusvoimat

Kaikkiaan festivaaleille osallistuu yli tuhat sotilassoitajaa yhdeksästä maasta. Pohjoissuomalaiset soittajat ovat mukana Punaisen torin tattoo-esityksessä. Avajaisten solistina kuullaan muun muassa ranskalaista Mirelle Mathieuta, jota säestävässä orkesterissa ovat myös suomalaiset soittokunnat.

Pohjan ja Lapin Sotilassoittokunnilla on lisäksi oma konsertti keskustan historiallisessa Izmailovskin puistossa sunnuntaina 6. syyskuuta.

Pohjan ja Lapin sotilassoittokunnista yhdistetyn soittokunnan kuviomarssiohjelmassa kokonaisuutta kehystävät suomalaiset marssit. Niiden keskelle suomalaisen kansanmusiikin ja saamelaisen kulttuurin sävyjä tuovat Maria Kalaniemen "Ahma" sekä Seppo "Paroni" Paakkunaisen "Ruska".

Jälkimmäisessä teoksessa solisteina kuullaan Lauluyhtye Angeleita ja Ahmassa solistina soittaa nokkahuilulla Eero Saunamäki, joka soittokunnan riveissä esiintyy saksofonistina.