Lapin kamariorkesterin syksy soi pohjoismaisesti

Lapin kamariorkesterin syyskauden ohjelmisto painottuu pohjoismaisesti, sillä kaudella kuullaan kaikkiaan 17 pohjoismaista sävellystä. Kaudella jatketaan Mozart -sinfoniasarjaa kuin myös Vagn Holmboe -sarjaa ja Händelin 'Concerto grosso' -sarjaa.

kamarimusiikki

Lapin kamariorkesteri aloitti syyskauden Karjalohjan suurkonsertilla elokuussa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli kuuntelemassa konserttia.

Rovaniemellä konserttikausi alkaa Rovaniemi-viikon tiistaina Kyläkonsertilla kaupungissa. Ensimmäinen Kamarisinfoniakonsertti on 17.9. Rovaniemen kirkossa ja seuraavana päivänä Ylitornion kirkossa. Kapellimestarina on Jani Telaranta ja solistina Lapin kamariorkesterin puhallinkvintetti. Konsertissa esitetään mm. Aulis Sallisen Kamarimusiikki VII, joka sai kantaesityksensä heinäkuussa 2009.

Lokakuun Kamarisinfoniakonsertit johtaa orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari John Storgårds ja solistit ovat maailman huippuluokkaa - norjalainen Lars Anders Tomter ja Janne Saksala. 'Pohjolan alttoviulun jättiläinen' Tomter soittaa mm. Norjan tämän hetken merkittävimmän säveltäjän Rolf Wallinin uuden alttoviulukonserton 'Under City Skin'. Janne Saksala on Berliinin Filharmonikkojen soolobasisti.

Muusikoiden oma Kamarikonsertti 'Muusikoiden marrastarinat' kuullaan Pellossa, Rovaniemellä ja Levillä. 'Aspekteista Barokkiin' konsertin johtaa ja cembalistina on Helsingin Barokkiorkesterin ansioituneena johtajana erityisen tunnetuksi tullut Aapo Häkkinen. Barokkipainotteinen konsertti kuullaan sekä Rovaniemellä että Sodankylässä.

Joulukuun alussa on luvassa 'Joulun odotuksia' tuttujenkin joululaulujen merkeissä kouluilla ja Muurolassa sekä Tanhuan Messulassa. Kanssamme joulua odottelee Anna Laakso, joka jälleen monitaituroi niin pianistina, laulajana kuin juontajanakin.

Syyskausi päätetään 17.12. Kamarisinfoniakonsertilla, jonka johtaa John Storgårds ja solistina on pianotaiteilija Olli Mustonen, joka soittaa sekä Mozartin että Stschedrinin Pianokonsertot. Konsertissa kuullaan myös Mustosen oma sävellys Toccata.

Lähteet: YLE Lappi