2000 sivua kahdessa viikossa

Zero Nine-yhtyeen kitaristi Timo ”Iso-T” Käsmän kirjahyllystä löytyy kirjoja musiikista, mutta ennen kaikkea hän tunnustautuu jännityksen ystäväksi.

Ken Follett
Timo Käsmä pitää jännityksestä
YLE / Timo Nykyri

-Pitäähän jännitystä olla elämässä, eihän muuten tuu mitään, toteaa Timo.

Sota-ja jännityskirjat kuluvat vauhdilla vikkeläsormisen kitaristin käsissä. Yksi suosikeista on englantilainen Ken Follett, jonka tunnetuin kirja on Neulansilmä. Uusimmat Ken Follettit sujahtivat Käsmän kasissä hetkessä.

-Oli niin hyviä kirjoja että parissa viikossa luin nuo 2000-sivuiset järkäleet läpi, ei voinut kerta kaikkiaan laskea niitä käsistään, oli ne niin jännittäviä.

Timo pitää myös Follettin historiallisista romaaneista kuten Taivaan pilarit tai Maailma vailla loppua.

-Tekee vaikutuksen kun huomaa miten kirjailija on perehtynyt aiheeseen joka liikkuu yli vuosisatojen.

Yksi Follettin kirja päätyi kuitenkin ammeen pohjalle.

-Lueskelin ammeessa ja peukalot petti. Se oli sitten semmoinen turvonnut kirja, ei sillä tehnyt enää mitään, naureskelee Timo.

Toinen kirja jonka Käsmä kaivaa kirjahyllystään on Martin Cruz Smithin Gorkin puisto. Hänen kirjoissaan seikkailee moskovalainen etsivä Arkady Renko.

-Gorkin puiston olen lukenut puolenkymmentä kertaa. Cruz Smithin kirjat ovat erittäin jännittäviä. Hän saa kirjoihinsa unenomaisen tunnelman, tosi imevää tekstiä, kehuu Käsmä.

Jos lompsa kestää, Timo pyrkii ostamaan kaikki kiinnostavat kirjat.

-Myös semmoisia kirjoja ostan jotka olen kirjaston kautta ensin lukenut ja todennut, että tämä on sellainen kirja jonka haluan omistaa. Kirjat, elokuvat ja musiikki merkitsevät minulle aivan helvetin paljon.

Välillä on aika laskea kirja käsistä. Zero Nine julkaisee syyskuussa uuden levynsä, julkaisupäivä on yhtyeen nimeen sopiva 09.09.09

Lähteet: YLE Oulu / Timo Nykyri