Venäläisten hakevat Suomesta lapsettomuushoitoja

Venäläiset tekevät yhä enemmän terveysturismimatkoja Kaakkois-Suomeen. Suomesta venäläiset hakevat erityisesti erikoislääkäripalveluita, kuten lapsettomuushoitoja.

lapsettomuushoidot
Vauva

Venäläiset turistit käyttävät suomalaisia terveyspalveluja jatkuvasti enemmän Kaakkois-Suomessa.

Kymenlaakson keskussairaalassa Venäjältä tulevien synnyttäjien määrä on lisääntynyt viime vuosina Tammisaaren sairaalan sulkeuduttua.

Lappeenrannassa lapsettomuushoitoja antavan Felicitas-klinikan asiakkaista neljännes on jo nyt venäläisiä ja määrän odotetaan kasvavan.

- Venäläiset varmastikin luottavat suomalaiseen laatutasoon. Kun sieltä on ollut asiakkaita Suomeen aikasemminkin ja raskaustulokset on olleet hyviä, niin puskaradio pelaa tehokkaasti, toimitusjohtaja Henri Kurunmäki kertoo.

Merkittävä asiakaspotentiaali

Lappeenrannan Felicitas-klinikalla työskentelee yksi venäjänkielinen hoitaja, joka hoitaa pääasiassa Venäjältä tulevien asiakkaiden asioita. Klinikalla on myös venäjänkieliset nettisivut.

Kurunmäen mukaan yritys hakee selkeästi kasvua venäläisasiakkaista.

- Kyllä se on ilman muuta meillä tähtäimessa, koska tuossa ihan rajan pinnassa on Suomen verran asukkaita, niin kyllä sieltä varmasti jatkossa tulee lisääntyvässä määrin potilaita, sanoo toimitusjohtaja Henri Kurunmäki