Oulun sikainfluenssatilanne vielä rauhallinen

Viime viikolla Kontinkankaalla sijaitsevalle, kaupungin influenssavastaanotolle ohjattiin 41 asiakasta. Heistä kahdelle määrättiin sikainfluenssan tautiepäilyn vuoksi lääkekuuri.

influenssa
YLE / Kirsi Karppinen

Influenssavastaanoton kävijämäärä nousi viime viikolla hieman aikaisemmista viikoista, mutta varsinaisia tautitapauksia ei todettu. Oulun kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta kerrotaan, että kävijämäärää kasvatti normaali syksyinen flunssa-aalto. Vastaanotolla kävijät sairastivat muun muassa tavallista flunssaa, angiinaa, korvatulehduksia ja poskiontelotulehduksia.

Heinäkuun lopulla avatulla Influenssavastaanotolla on käynyt sen viisiviikkoisen olemassaolon aikana yhteensä 167 asiakasta. Vastaanotolle on ohjattu riskiryhmiin kuuluvien lisäksi potilaita, joiden oireet ovat olleet voimakkaita. Lieväoireiset ja riskiryhmiin kuulumattomat potilaat on ohjattu paranemaan kotiin.

Sosiaali- ja terveystoimesta myös muistutetaan, että alle 3-vuotiaat on poistettu sikainfluenssan riskiryhmistä. Pienet lapset sairastavat runsaasti eri virusten aiheuttamia hengitystieinfektioita, joita ei voida oireiden perusteella erotella toisistaan. Lieväoireisia, alle 3-vuotiaita ei siis enää lääkitä viruslääkkeillä.

Lähteet: YLE Oulu