Hyppää sisältöön

Röykän sairaalalle ei löydy ostajaa

Nurmijärvellä sijaitsevan Röykän sairaalan myynti on jäissä. Helsingin kaupungille kuuluva rakennushistoriallisesti arvokas sairaala on ollut kaupan jo seitsemän vuoden ajan.

Viimeisin tarjouskierros päätyi tarjousten hylkäämiseen. Parhaan tarjouksen jättäjän selvitys sairaalan tulevasta käyttötarkoituksesta oli niin puuttellinen, että kaupunki päätti olla myymättä vanhaa jugendrakennusta.

- Meille ei tullut selvyyttä, kuka tarjousten takana oikein on. Tarjouspyynnön oli tehnyt toinen henkilön päämiehen puolesta. Emme saaneet varmuutta siitä, onko ostajalla kyky tehdä rakennukseen tarvittavat muutostyöt, kertoo kehittämisinsinööri Erik Nieminen Helsingin kiinteistövirastosta.

Kaupunki harkitsee nyt sairaalan myynnin luovuttamista ulkopuolisten välittäjien hoidettavaksi, sillä aika ei ole otollinen kiinteistökaupalle.

Jugendkaunotarta ei enää korjata

Röykän sairaala perustettiin keuhkotautiparantolaksi 1903. Helsingin kaupungin omistukseen sairaala tuli 50-luvulla ja se muutettiin psykiatriseksi sairaalaksi.

Kaupattavaan kiinteistöön kuuluu päärakennuksen lisäksi 19 muuta rakennusta. Tällä hetkellä rakennukset ovat pääosin tyhjillään. Joissakin asunnoissa asuu kaupungin työntekijöitä, mutta mikäli joku muuttaa pois, ei uusia asukkaita oteta tilalle.

Röykän sairaalaa ei voi muuttaa asunnoiksi

Myymistä haittaa myös se, että Nurmijärven kunta ei halua muuttaa Röykän sairaalan aluetta asuinalueeksi kaavoituksessaan.

Kunnan tulisi muuttaa rakennuslupaa, jos Röykän sairaalaa ei enää käytettäisi terveydenhuollon tai sairaanhoidon tarkoituksiin.

Helsinki sai melko vaivattomasti myytyä Sipoon Nikkilän vanhan mielisairaalan 2005. NCC kunnosti rakennuksiin asuntoja.

.
.