Ampuja Villilän ensimmäinen oma tuotanto

Villilä Studiot kuvaa tällä viikolla Ampuja-nimistä tv-elokuvaa. Porin seudulla kuvattava elokuva on Studioiden ensimmäinen oma tuotanto. Se toteutetaan yhteistyössä Villilä Korporaatio –osuuskunnan kanssa, joka koostuu paikallisista elokuva-alan ammattilaisista.

Näyttelijä Oiva Lohtander ja Ampuja-elokuvan ohjaaja Timo Savunen. Kuva: YLE / Päivi Meritähti

Elokuvan tuotantopäällikkönä ja ohjaajana toimii Timo Savunen. Hänen mukaansa tämä tuotanto poikkeaa aiemmista lähinnä siinä, että nyt Studioilla on myös taiteellinen vastuu.

- Aiemmin on keskitytty toteuttamispuoleen, mutta nyt on myös suunniteltu mitä tehdään, käsikirjoituksesta lähtien, toteaa Savunen.

Savunen uskoo Ampujan olevan osoitus siitä, että paikallisin voiminkin pystytään tekemään elokuvaa.

Elokuvan pääosaa näyttelee Arttu Kapulainen. Muissa rooleissa esiintyvät Jarno Malinen, Pauliina Haapala, sekä konkarivahvistus Oiva Lohtander.

Lohtander nuorekkaassa seurassa

Oiva Lohtander innostui elokuvasta luettuaan käsikirjoituksen ja todettuaan sen olevan harvinaisen niukka nuoren kirjoittamaksi ja samalla varsin kypsä teos. Nuoren ryhmän kanssa työskentelemisestä Lohtander löytää vain positiivisa puolia:

- Itselläkin on nuori olo. Työryhmä vaikuttaa ammattitaitoiselta, työ huolelliselta, ja kaikki tuntuvat osaavan asiansa, toteaa Lohtander.

Ampuja-elokuvan kuvausten jälkeen hän suuntaa katseensa kohti radioteatteria. Muita teatteritöitä hän ei ole syksylle vastaanottanut. Edessä onkin harvinaisen rauhallinen jakso.

- Työn ohessa jää nyt toivottavasi aikaa muullekin, ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa. Taisi olla imeväisenä viimeksi, kun on näin hyvältä näyttänyt. Nyt olisi sellainen pieni kesäloman paikka, suunnittelee Lohtander.