Arppe ja Kouki positiivisimmat

Vuoden 2009 positiivisimmat turkulaiset on valittu. Vuoden positiivisin turkulainen nainen on rikoskomisario Susanna Arppe ja positiivisin turkulainen mies on Mikko Kouki. Valinnan teki Turun nuorkauppakamari.

Turku
Linnateatterin johtaja Mikko Kouki ohjaa ensi kesäksi Naantaliin Viivin & Wagnerin.
Linnateatterin johtaja Mikko Kouki ohjaa ensi kesäksi Naantaliin Viivin & Wagnerin.Petra Ristola/YLE

Turun positiivisimmaksi naiseksi valittu oikeustieteen maisteri, rikoskomisario Susanna Arppe vastaa Turun pääpoliisiaseman huume- ja tarkkailuryhmästä. Kyseinen ryhmä on Suomen parhaimmistoa ja esimerkiksi tilastot huumerikollisuuden kiinnijäämis- ja selviytymisprosenteista Turussa ovat huippuluokkaa. Arppen ryhmällä oli myös merkittävä rooli Liedon rahankuljetusauton ryöstön estämisessä vuonna 2007.

- Liedon tapaus oli hyvä esimerkki siitä, miten poliisi toimi hyvin yhteen laajalla joukolla. Työskentelen upeassa työporukassa ja katson, että tämäkin huomionosoitus kuuluu koko ryhmälle, eikä vain minulle henkilökohtaisesti, Arppe kommentoi vaatimattomasti.

Arppe on vakavan rikollisuuden tutkinnan keulakuva Turussa. Valitsijoiden mielestä on erityisen kunnioitettavaa, että Arppe naisena ja äitinä pystyy tekemään vaativaa ja merkittävää työtä.

- Poliisin työssä täytyy olla hyvä huumorintaju ja se kannattelee meitä, Arppe pohdiskelee.

Arppe neuvoi Koukia

Palkittu Susanna Arppe ja toinen palkittu Mikko Kouki tulevat ammattiensa puolesta aivan eri maailmoista, mutta ovat silti jo tuttuja ennestään.

- Susanna on minulle Suski vaan, Kouki toteaa.

Valtakunnallisestikin tunnettu käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Mikko Kouki työstää parhaillaan tv-sarjaa, jossa hän esittää huumepoliisia. Rooliinsa Kouki on hakenut oppia Arppelta.

- Olemme tavanneet muutaman kerran ja Suskilta olen saanut virka-apua rooliani varten, Kouki veistelee.

Kouki on johtanut turkulaista Linnateatteria vuodesta 2003 lähtien. Valitsijoiden mukaan Kouki huolehtii turkulaisten hyvinvoinnista ja mielenterveydestä tuottamalla huipputason kulttuurielämyksiä. Linnateatteri onkin lyhyessä ajassa saavuttanut suuren suosion teatterissa kävijöiden keskuudessa.

- Ehkä Turusta puuttui näin laaja-alainen ja ympäri vuoden toimiva teatteri. Toivottavasti olemme jossain onnistuneet, analysoi Kouki Linnateatterin suosiota.

Lähteet: YLE Turku