Reino Nordin sanoi kyllä kiitos Hämeenlinnalle

Rohkeista rooleistaan tunnettu Reino Nordin näyttelee rakastajan roolin Anna-Härkösen Ei kiitos -näytelmässä Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa.

Reino Nordin
Reino Nordin
Reino Nordin tulee Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin lavalleAki Roukala

Takahuoneen keskustelu keikan jälkeen Hämeenlinnan Suisto-klubilla johti puhelinsoittoon kuukautta myöhemmin. Soittaja oli Hämeenlinnan kaupunginteatterin johtaja Heikki Paavilainen.

– Olisiko mitenkään mahdollista, että tulisit näyttelemään rakastajan roolin Anna-Leena Härkösen Ei kiitos -näytelmään?

Reinoa nauratti - vai, että vielä kysyt!

– Tottakai - ja vielä rohkeaa, hienoa! Yhtään en kyllä vielä tiedä mitä tuli luvattua, Nordin nauraa.

Teatterin kulisseissa teatteriperheessä kasvanut Nordin ottaa yleisönsä milloin soittamalla, milloin näyttelemällä tv-sarjoissa tai elokuvissa, mutta on kuitenkin harvemmin nähty vieras teatterin lavalla. Itse asiassa Hämeenlinnan reilun 200 hengen katsomo lienee tässä lajissa tähän mennessä miehen uran suurin.

– Olen kulkenut äidin mukana teatterin kulisseissa ihan pienestä asti, siksi teatteri on minulle rakas ympäristö, Reino myöntää.

Ei kiitos -näytelmässä hän saa heittäytyä ja olla rohkea, tehdä sellaista mitä muut eivät uskalla, ilman mitään häpyä. Ihan sellaisenaan kirjan tapahtumia ei voi kuitenkaan teatterin lavalle tuoda. Mutta vahvaa tulkintaa rakastajan roolissa on luvassa, Reino lupaa.

Näytelmän harjoitukset alkavat lokakuussa ja esitykset marraskuun lopulla vanhalla päänäyttämöllä. Myös kitara on käsketty ottaa mukaan - uusia lauluja on siis sängyn laidalla luvassa.

Hämeenlinnan kaupunginteatterin lisäksi Reino Nordin on lupautunut olemaan vielä toisessa, pienimuotoisemmassa näytelmässä Helsingissä, bändi keikkailee aktiivisesti koko syksyn ja uusi levykin pitäisi olla valmiina alkuvuodesta. Reinon hoitovapaa saa pian vauhdikkaan lopun.

– Ajattelin jo yhdessä vaiheessa, että taitaa tulla hiljainen syksy - ei tullut, hän nauraa.

Lähteet: YLE Häme