Julkkikset kannustavat unelmiin

Kannustusta, unelmia ja myönteisiä tulevaisuudenodotuksia on tällä viikolla tarjottu Tampereen yläkoululaisille julkkisten voimin. Suomen lasten ja Nuorten säätiön ZEST-ohjelman toimintakausi käynnistyi torstaina iltapäivällä ystävyys-futisottelulla ja räppimusiikilla, joita seurasi noin 3000 nuorta.

nuoret
Katsomo ja pelaajia kentällä.
YLE / Petri Aaltonen

Nuorten elämäntaito-ohjelman ZESTin tiimiläiset ovat kiertäneet kouluja kertomassa -omien kokemustensa kautta-, miten jokainen voi saavuttaa unelmansa ja miten omat lahjakkuutensa voi tunnistaa.

Kokeneimpia tiimiläisiä ovat vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson ja Suomen kuuluisin naisnyrkkeilijä Eva Wahlström. Muun muassa he ovat kiertäneet Tampereen kouluja kertomassa nuorille lahjakkuudesta ja haaveista.

- Viesti on se, että jokainen nuori on jossakin lahjakas. Lahjakkuudella on iso merkitys sille, että on joku alue, jossa nuoruudessa koetaan onnistumisia. Sillä on iso osa itsetunnon kehittymisessä, Veikka Gustafsson kertoo.

- Minulla lahja on nuoruudessa ollut vahva tahto ja kyky tehdä töitä. Tarkoitus on se, että nuoret saisivat minun avullani uskoa siihen omaan yrittämiseen, pohtii Eva Wahlström.

Lähteet: YLE Tampere