Kennedy katuvaisena muistelmissaan

Viime viikolla aivosyöpään kuollut senaattori Edward Kennedy katui loppuelämänsä toimintaansa neljäkymmentä vuotta sitten sattuneessa auto-onnettomuudessa. Tiedot ilmenevät pian julkaistavista Kennedyn muistelmista.

Ulkomaat

Chappaquiddickin saarella, Cape Codin niemimaalla rikkaiden suosimalla lomanviettoalueella, Kennedyn ohjaama auto suistui sillalta veteen. Onnettomuudessa kuoli Kennedyn seuralainen Mary jo Kopechne. Amerikkalaislehtien julkaisemissa ennakkotiedoissa Kennedy pysyy yhä aikaisemmassa väitteessään, että kyse oli onnettomuudesta. Edesmennyt senaattori myöntää kuitenkin, että hän oli vastuussa tapahtuneesta. Hän pitää myös anteeksiantamattomana, että hän ilmoitti tapahtuneesta poliisille vasta kymmenen tuntia onnettomuuden jälkeen. Edward Kennedy kiistää muistelmissaan väitteet, että hänellä olisi ollut suhde Kopechneen.

Tapaus tuhosi Edward Kennedyn mahdollisuudet tulla valituksi Yhdysvaltain presidenteksi.

Muistelmissaan Kennydy kuvailee myöskin epätoivoa ja ryypiskelyään veljiensä John F. Kennedyn ja Robert Kennedyn murhien jälkeen. Hän tunsi niin ikään syyllisyyttä osuudestaan ensimmäisen vaimonsa, Joan Kennedyn, ajautumisesta epätoivoon.

Kennedyn omaelämänkerta ilmestyy runsaan viikon kuluttua.

Lähteet: AFP