1. yle.fi
  2. Uutiset

Audi-Kiesi jättää tehtävänsä

Naispuheillaan kohun nostattanut VW-Auto Groupin Audi-osaston johtaja Esko Kiesi jättää tehtävänsä. Kiesi irtisanoutui tehtävästään.

Kotimaan uutiset
Nainen lukee Kiesin haastattelua Anna-lehden erikoisnumerosta.
YLE

VW-Auto Groupin toimitusjohtaja Pekka Lahti ei halua spekuloida sillä, olisiko yhtiö antanut potkut, ellei Kiesi olisi tehnyt päätöstä itse.

- Hän teki johtopäätöksen itse aiheuttamansa kohun ja mielipahan vuoksi, Lahti sanoo YLE Uutisille.

Audi-osaston johtajan tehtävää hoitaa tästä päivästä alkaen oman toimensa ohella markkinointipäällikkö Heikki Leskinen.

- On aivan varma, että kohu on aiheuttanut mielipahaa asiakkaillemme. Olemme heille anteeksipyynnön velkaa, Lahti sanoo.

Hänen mukaansa on vielä liian aikaista arvioida, millaista vahinkoa kohu on aiheuttanut yhtiön autokaupalle.

Vertasi naisia autoihin

Kohu Kiesin ympärillä alkoi tämän Anna-lehden erikoisnumerolle antamasta haastattelusta, jossa hän muun muassa vertasi naisia autoihin.

Naistenlehti Annan markkinointi- ja tiedotusalan ammattilaisille tekemä erikoislehti toimitettiin vain Yhtyneiden Kuvalehtien markkinoinnin yhteistyökumppaneille. Haastattelu nousi julkisuuteen Helsingin Sanomien uutisen myötä ja aiheutti valtavan keskusteluryöpyn internetin keskustelupalstoilla.

Kiesi sanoo jutussa muun muassa, että nainen "pystyy manipuloimaan ja olemaan ilkeä paljon helpommin kuin mies." Hän sanoo autoja olevan "moniin eri käyttötarkoituksiin niin kuin naisiakin" ja toteaa parisuhteen vetelevän viimeisiään "kun nainen kieltäytyy silittämästä tai siivoamasta."

Yhtiön johto irtisanoutui välittömästi Kiesin kommenteista.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi